Griekse kipfilet in bladerdeeg met geitenkaasvulling
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Yummie, jammie, lekker krokant, maar ook lekker pittig. Kipfilet, kip, is zo veelzijdig want je kan er een hoop leuks mee doen. Ook deze stond hier afgelopen Pasen op de tafel en hij vond gretig aftrek. Makkelijk voor te bereiden, niet moeilijk te maken, maar wel een hele hoge lekkerheidsgraad !!
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kleine kipfilets8 dunne lange plakken Pancetta of gerookt ontbijtspek
1 klein potje pitloze zwarte olijven, Kalamata
1 rol baderdeeg (Tante Fanny)
1 ei
4 takjes verse tijm
1 bakje geitenroomkaas (Chavroux)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Benodigdheden
Bakplaat, bakpapier.Bereidingswijze
Neem kipfilets, was ze, snijd eventueel nog een vetrandje weg en dep droog met keukenpapier, doe op elke filet onder en boven peper en zout. Pak ze dan stuk voor stuk en snijd er in het midden een diep gat in (niet doorsnijden). Gat is voor de vulling. Haal tijmblaadjes van de takjes en hak heel fijn, zwarte olijven nemen, neem de Griekse Kalamata, die hebben de meeste smaak, uit laten lekken en ook heel fijn hakken. Geiten roomkaas in een schaaltje doen, fijngehakte tijm en olijfjes erdoor roeren, op smaak brengen met vers gemalen zwarte peper en een piepklein beetje zout. Stop deze vulling in de kipfilets, Gelijkmatig verdelen en druk ze iets dicht. Nu elk strak omwikkelen met 2 dunne plakjes spek. Let erop dat er geen vulling meer kan uitlopen. Nu de rol ontdooide bladerdeeg nemen en in de lengte en breedte in vier gelijke stukken snijden. Je hebt nu vier kwarten. Bestrijk de uiteinden met geklutst ei. Gevulde kipfilets in het midden leggen en strak oprollen. Druk de kantjes goed dicht met je duim of een vork. Bovenlaag bestrijken met restant eimengsel want zo worden ze mooi bruin. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden. Leg de pakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif midden in de oven en bak dan ongeveer 35 minuten. Haal bakplaat eruit en laat 5 minuten staan. Zo blijft de inhoud botermals! Smullen dus want is een erg lekker hapje!
Serveertip
Warm en koud lekker in lente, zomer, herfst en winter en eet er een bonte salade bij met veel dressing.