Griekse garnalenschotel met feta
- Grieks, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Heerlijk garnalengerecht uit de Grieks keuken
Ingrediënten 4 recipe.people
* 6 eetlpls olijfolie* 3 tenen knoflook, in plakjes
* 500 gr rauwe gepelde grote garnalen
* 2 blikken tomatenstukjes (400gr per blik)
* 1 kaneelstokje, gebroken
* 1 bosje verse oregano
* 150 gr feta, grof verkruimeld
* 300 gr gele rijst
* 1/2 spitskool, in hele dunne reepjes
* 1 komommer, in schuine plakjes
* 1 rode ui, in dunne halve ringen
* sap van een 1/2 citroen
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
Bereidingswijze
- Verhit in een braadpan of ruime hapjespan 3 eetlpls olijfolie en bak hierin de knoflook 1-2- minuten zachtjes
- Schep de knoflook op een bord
- Bak de garnalen in de knoflook olie in 2 minuten snel rondom
- Schep ze bij de knoflook op het bord
- Voeg aan de olie de tomaten met vocht, de helft van de knoflookplakjes, kaneel en een paar takjes oregano toe en kook in 10 minuten tot een dikkere geurige tomatensaus
- Roer de helft van de feta door de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper
- Schep de garnalen en de rest van de knoflook in een lage ingevette ovenschaal
- Schep de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de feta
- Bak de garnalenschotel 12-15 minuten in de oven tot de feta net kleurt
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking
- Meng de spitskool met de komkommer, ui en wat oreganoblaadjes en schep om met de rest van de olijfolie
- Breng de salade op smaak met citroensap, zout en peper
- Bestrooi de garnalenschotel met de rest van de oreganoblaadjes
Bron
Delicious
Serveertip
Serveer met de gele rijst en de spitskoolsalade