Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2014
  • Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

    Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

    Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 rijpe mango
1 bosje lente uitjes
350 gr kipfilet of kippendij
1 teentje knoflook, geperst
1 cm verse gember, geraspt
1 klein rood chilipepertje zonder zaadjes, fijn gehakt
3 el abrikozen chutney
Half blikje kokosmelk
1 t kerriepoeder
2 t garam masala
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Halve t ketoembar (korianderpoeder)
Halve t djinten (komijn)
2 el olijfolie
1 el vers geperst limoensap
2 kopjes droge basmatirijst
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, wok.

Bereidingswijze

Neem een pan met water, breng aan de kook en doe er 2 kopjes basmatirijst in. Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst kookt voeg dan garam masala toe en laat meekoken. Zo krijg je rijst met een geweldige smaak. Al die smaken van de geroosterde specerijen trekken in de rijst. Als rijst klaar is afgieten en eventueel restjes van stukjes steranijs of kaneelstokje eruit halen. Houdt warm. Wok nemen, olie erin, geperste knoflook, chilipeper, gember, kerrie, ketoembar, djahe erbij en glazig wokken. Wok op hoog vuur en blokjes kippendij of kipfilet toevoegen en roerbakken in het kruidenmengsel. Verder op smaak brengen met peper en zout. Lenteuitjes, 3 steeltjes, in centimeter grote stukken snijden en kort mee wokken. Afblussen met kokosmelk en nog 10 minuten laten pruttelen. Tenslotte mangoblokjes erbij en laat nog 5 minuten pruttelen tot alles lekker warm is en dan als laatste de abrikozen chutney er goed door roeren en zo lekker op smaak brengen. Mooie schaal nemen (van aardewerk), rijst erin doen en curry erover verdelen en op tafel zetten. Smullen. NB. 2 kopjes rijst (1 kop p.p.) is voldoende en anders ietsje meer nemen.

Bron

Kookprogramma BBC en aangepast.

Serveertip

Geef er eventueel lekkere frisse komkommersalade bij met dille.

Laatste reacties

mowi avatar
mowi 01-02-2017

Dit gaat het worden vanavond!

joke_smum avatar
joke_smum 11-05-2014

Dat ziet er heerlijk uit. Ik bewaar dit recept en ik zal het zeker gaan maken. Je hoort dan wel wat wij ervan vonden.

estherbakermans avatar
estherbakermans 05-05-2014

dat ziet er goed uit alex ik heb er al trek in gr esther

alidada avatar
alidada 05-05-2014

Sorry, ik klikte te snel! Dus de link naar mijn Garam Massala staat al in je berichten. Ik maak al heel lang d mijn Garam masala zelf en dat is zelfs lekkerder dan gekochte. Dus geef dat maar een Parel door. Enfin, ik bewaar dit recept van want het klinkt zeer aantrekkelijk. Groetjes, Louise

alidada avatar
alidada 05-05-2014

http://www.smulweb.nl/recepten/1129890/Garam-masala

Fressnapf avatar
Fressnapf 04-05-2014

@Parel @Ger zelf geroosterde specerijen zijn nog lekkerder en in enkele minuten klaar, maar je kan ook gewoon kopen, toko, original spices van Johnnie Boer bij AH of webwinkeltjes. Dit is echt verschrikkelijk lekker. Laat maar weten. Groetjes Alex. ^O^

parel62 avatar
parel62 04-05-2014

Alex die gaan we zeker heel snel eens maken. Ger heeft al een site gevonden waar je de Garam masala zelf kan maken.Maar weer eens proberen en de groetjes terug hihih. Je hoort nog van me of het hier aan tafel de goedkeuring kan wegdragen. Mij lijkt het verrukkelijk alleen die kruiden al wat er in verwerkt word mjammie .

ger1958 avatar
ger1958 04-05-2014

Deze ga ik zeker proberen Alex en laat het je dan weten, bedankt

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten