Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Curry
  6. Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

Heerlijke Zuid Afrikaanse kip curry

Door: Fressnapf

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2014

Ingrediënten 2 personen


1 rijpe mango
1 bosje lente uitjes
350 gr kipfilet of kippendij
1 teentje knoflook, geperst
1 cm verse gember, geraspt
1 klein rood chilipepertje zonder zaadjes, fijn gehakt
3 el abrikozen chutney
Half blikje kokosmelk
1 t kerriepoeder
2 t garam masala
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Halve t ketoembar (korianderpoeder)
Halve t djinten (komijn)
2 el olijfolie
1 el vers geperst limoensap
2 kopjes droge basmatirijst


Verder heb je nodig


Pan, wok.


Een poosje geleden zag ik dit gerecht gemaakt worden in een Engels kookprogramma door de BBC kok. Toen hij zijn witte rijst ging koken in garam masala liep het water me uit de mond. Garam masala is een mengsel van allemaal geroosterde specerijen. Je kan het kopen of in 8 minuten zelf maken. Snel overschrijven van de Britse ceefax wat erin zit en namaken. Dit is ruim voldoende voor 2 personen, makkelijk te maken en echt crimineel lekker, alleen de rijst al! Dit is wel de lekkerste kip curry die ik gemaakt heb.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een pan met water, breng aan de kook en doe er 2 kopjes basmatirijst in. Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de rijst kookt voeg dan garam masala toe en laat meekoken. Zo krijg je rijst met een geweldige smaak. Al die smaken van de geroosterde specerijen trekken in de rijst. Als rijst klaar is afgieten en eventueel restjes van stukjes steranijs of kaneelstokje eruit halen. Houdt warm. Wok nemen, olie erin, geperste knoflook, chilipeper, gember, kerrie, ketoembar, djahe erbij en glazig wokken. Wok op hoog vuur en blokjes kippendij of kipfilet toevoegen en roerbakken in het kruidenmengsel. Verder op smaak brengen met peper en zout. Lenteuitjes, 3 steeltjes, in centimeter grote stukken snijden en kort mee wokken. Afblussen met kokosmelk en nog 10 minuten laten pruttelen. Tenslotte mangoblokjes erbij en laat nog 5 minuten pruttelen tot alles lekker warm is en dan als laatste de abrikozen chutney er goed door roeren en zo lekker op smaak brengen. Mooie schaal nemen (van aardewerk), rijst erin doen en curry erover verdelen en op tafel zetten. Smullen. NB. 2 kopjes rijst (1 kop p.p.) is voldoende en anders ietsje meer nemen.

Serveertip

Geef er eventueel lekkere frisse komkommersalade bij met dille.

Bron

Kookprogramma BBC en aangepast.



Deel dit recept

Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top