Visschotel, Kabeljauw, tomaten feta korst op preibedje
- Vis, Ovenschotel
- 30-60 min.
Mmmm. Een vrij simpel Grieks visschoteltje met kabeljauw, maar oh zo lekker. Relatief weinig ingredienten, maar oh zo smakelijk. Eet er mijn Mediterrane bonensalade bij en je hebt een feestmaaltijd !
Ingrediënten 4 recipe.people
750 gr mooie kabeljauw filets of schelvis of roodbaars, als maar stevige witvis is.4 dikke stengels prei
4 vleestomaten
250 ml creme fraiche
2 e olijfolie
400 gr Griekse feta
Snufje nootmuskaat
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 701,71 kcal |
Koolhydraten | 11,83 g |
Eiwitten | 51,36 g |
Vetten | 48,85 g |
Benodigdheden
Pan, ovenschaal.Bereidingswijze
Prei wassen en in dunne ringen snijden. Was de vleestomaten en snijd in plakjes, strooi er peper en zout over voor extra smaak van de tomaten. Was kabeljauwfilet, dep droog met keukenpapier en maak er 4 gelijke stukken van. Snijd feta in dunne schijfjes. Neem een pan, doe er de olie in en roerbak prei ringen ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout. Neem een ovenschaaltje, vet deze goed in met olie (of boter), maak een bedje van de prei. Leg daarop de helft van de feta plakjes. Leg daarop de kabeljauw filets en goed bestrooien met peper en zout. Leg daarop de schijfjes vleestomaat met wat extra peper voor de smaak. Roer creme fraiche, kruid met een snufje nootmuskaat en spreid uit over de tomatenschijfjes. Leg daarboven op de andere helft van de dunne plakjes feta. Heteluchtoven voorverwarmen op 180 graden en ongeveer 30-35 minuten bakken in de oven tot alles mooi gaar is.
Serveertip
Lekker met bonensalade en gebakken krieltjes, gekookte aardappels met peterselie of rosti.