Tom Kha Kai met noedels (semi maaltijdsoep)

  • Thais, Streekgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2014
  • Tom Kha Kai met noedels (semi maaltijdsoep)

    Tom Kha Kai met noedels (semi maaltijdsoep)

    Tom Kha Kai met noedels (semi maaltijdsoep)

Heerlijk thais gerecht, voor als je je gewoon (weer eens) in Thailand wil wanen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 ml Kippenbouillon
200 ml Kokosroom (creme)
2 stengel Sereh (ook wel citroengras genoemd)
5 blaadjes Citroenblad
2 cm Gember - geschild, in stukjes
2 cm (Laos) Galanga - geschild, in stukjes
125 gram Eiernoedels (of 1 nestje per kom)
300 gram Kipfilet - in reepjes
2 eetlepel Rode Currypasta
3 eetlepel Olijfolie
0,5 Courgette - overlangs gesneden in plakjes
1 Rode paprika - in reepjes
1 Rode ui - in dunne plakjes
1 Limoen of Limoensap
1 bosje verse Koriander grof gesneden
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 448,83 kcal
Koolhydraten 38,58 g
Eiwitten 24,51 g
Vetten 21,38 g

Bereidingswijze

Verwarm of maak de kippenbouillon.
Voeg de kokosroom/cre, het citroengras (Sereh), het citroenblad, de gember en de Galanga toe.
Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken.

Zeef de bouillon. (laat even staan op zeer laag vuur)

Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie, laat even 10 min intrekken.
Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom.
Voeg 1 el olie toe en bak de courgette, de paprika en de ui 3 minuten mee.
Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met limoensap en zout.


Kook de eiernoedels vervolgens de aanwijzingen op de verpakking, liefst iets korter omdat het later nog iets zal nagaren in de bouillon

Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete bouillon erover. Garneer met koriander naar smaak.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten