Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2014
  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

  • Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

    Chinees gestoomde schouderkarbonades met zwarte bonen

Een goed begeleider bij ander Chinese bijgerechten voor een Chinese feestmaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

700 g varkensschouderkarbonades, elk in 3 stukken gesneden
2 teentjes knoflook
1 cm gember, in sliertjes
wit van lente-ui of prei, hou groene gedeelte over voor later
1 rode peper, fijn
2 e gefermenteerde zwarte bonen, in warm water gespoeld en fijner gesneden
2 e olie

MARINADE VOOR VLEES
1 e rijstwijn of droge sherry
1 e oestersaus
1/3 t suiker
1/2 e lichte sojasaus
1+1/2 t donkere sojasaus
1/2 t sesamolie
1/2 t zout
1 t kippenbouillonpoeder
1 volle t maizena
1 t water
2/3 t maizena
1+1/2 t olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


1. Fruit in olie de knoflook, erna de lente-ui of prei, de rode peper en als laats de zwarte bonen aan tot zacht.
2. Meng alle marinade ingredienten en meng goed door het vlees.
3. Meng erna de volle t maizena erdoor en als laatste 1 t water.
4. Marineer in afgesloten bak in koelkast voor een 1/2 uur.
5. Meng aangefruite ingredienten door het vlees en meng de maizena erdoor.
6. Laat weer in afgesloten bak voor 1 uur marineren en meng de 1+1/2 t olie erdoor.
7. Verdeel het vlees in enkele laag over een diepe brede bord en stoom het vlees in een stoompan tot gaar.
8. Als er veel stoomvocht achterblijft haal je even het vlees eruit en doen de vocht in een steelpan. Maak de saus dik met een maizena/water papje en meng het vlees weer erdoor.
9. Garneer met ringetjes lente-ui of bieslook.

Bron

proeven en experimenteren

Serveertip

Eten met rijst en groene gekookte groenten..

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten