Heerlijke Mediterrane sperziebonen salade
- Mediterraan, Salade
- 10-20 min.
Deze lauwwarme bonensalade heeft alles qua smaak en is echt heel erg lekker. Op dag twee is hij nog lekkerder. Hij doet het geweldig bij een gegrilde kogelbiefstuk met kruidenboter en gebakken baby krieltjes. Deze kan ook in de zomer prima bij een barbecue.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 bakje cherry tomaten1 trostomaat
750 gr verse sperziebonen
2 teentjes knoflook
1 el balsamico azijn
4 el olijfolie
2 tl honing
2 tl dijon mosterd
1 tl tijm
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
100 gr geraspte Pecorino
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 269,92 kcal |
Koolhydraten | 9,16 g |
Eiwitten | 11,25 g |
Vetten | 19,17 g |
Benodigdheden
Pan.Bereidingswijze
Verse sperziebonen wassen en in stukken snijden van ongeveer 5 cm. Pan nemen met zout water en kook de bonen beetgaar in 8 minuten. Tomaat wassen en in partjes snijden, cherrytomaten halveren, knoflook persen. Bonen afgieten en koud water erop zodat ze niet verder garen. Lauwwarme bonen in een schaal doen en mengen met tomaten, knoflook, mosterd, honing, olijfolie, peper en zout, tijm en balsamico azijn. Tenslotte Pecorino of een andere harde kaas erover raspen. Dit is erg lekker.
Serveertip
Lekker bij biefstuk, gegrild vlees, kip, vis, rijst en gebakken kriel aardappeltjes.