Pittige Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2014
  • Pittige Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui

    Pittige Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui

    Pittige Oosterse gekruide biefstukreepjes met paprika en lenteui

Heerlijke sappige malse biefstukpuntjes even gemarineerd en dan snel gewokt. Daarna nog even terug in de lekkere pittige - Oosters gekruide - saus met o.a. verse gember, paprika lenteuitjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300 gram biefstuk in reepjes of biefstukpuntjes
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1/2 eetlepel maizena
2 sjalotjes
1 flinke teen knoflook
1 flinke rode paprika
2 lenteuitjes
plm. 1 cm verse gember
1 /8 ltr droge sherry
1 1/2 eetlepel Japanse of Chinese sojasaus
peper, zout
2 eetlepels chilisaus
1 theelepel korianderpoeder
gehakte peterselie of korianderblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Meng 1 eetlepel olie met de maizena, korianderpoeder en wat zwarte peper.
Roer de biefstukplakjes hierdoor en laat het vlees hierin even (plm. 10 minuten) marineren.

Pel en snipper de sjalotjes en de knoflook.
Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika en snij deze in smalle reepjes.
Snipper de gemberwortel heel fijn.
Maak de lente-uitjes schoon en snij deze in smalle ringetjes.

Bereidingswijze

Verhit de overige olie in de wok.
Bak hierin de biefstuk (in gedeelten) op hoog vuur heel snel om en om aan.
Haal uit de pan, schep op een bord en dek af met aluminiumfolie.
Bak in het overgebleven vet de sjalotjes, knoflook en gemberwortel tot deze gaan geuren. Voeg de repen paprika en de lenteuitjes toe.
Bak heel even mee.
Blus af met de scherry.
Doe de biefstuk weer in de pan.
Maak op smaak met zout, sojasaus en chilisaus.
Strooi er voor het opdienen gehakte peterselie of korianderblaadjes over.

Serveertip

Heerlijk met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
Maar ook lekker met gebakken aardappelen en sla.

Laatste reacties

kokkim1 avatar
kokkim1 15-11-2014

Heerlijk gegeten, top recept! Bedankt!

misspiggie avatar
misspiggie 01-10-2014

smakelijk en voedzaam gegeten, even wennen aan de smaak maar lekker, warme nasmaak, groet Jeannette

adeline43 avatar
adeline43 04-05-2014

Petra, dit was heerlijk!!! Mag de volgende keer iets pittiger van mijn man,komt zeker vaker op tafel.Wij aten er basmatrijst en lekkere sperziebonen bij.Gr.Adeline

Cecileg avatar
Cecileg 04-05-2014

Hmm heerlijk Petra, Ik had jammer genoeg niet genoeg sherry in huis dat was de smaak zeker ten goede gekomen. Voor de volgende keer heb ik nu meer dan genoeg in huis. Lieve groet Cecile

bramenria avatar
bramenria 02-05-2014

Komt zeker snel op tafel.Bedankt. groetjes Ria

adeline43 avatar
adeline43 02-05-2014

Wat een aantrekkingskracht heeft jou foto :) ik neem graag je recept mee om het snel te gaan maken, bedankt.Groetjes, Adeline

alidada avatar
alidada 01-05-2014

Dit wil ik zeker een keer proberen Petra, wij zijn dol op gember. Groetjes, Louise

Fressnapf avatar
Fressnapf 01-05-2014

Lijkt me heerlijk Petra. Deze wil ik zeker proberen dus zet hem in het kookboek. Zijn precies onze smaakjes. Groetjes en eet smakelijk straks in het restaurant, Alex ^O^

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten