Couscous salade
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Een vegetarische salade met couscous
Ingrediënten 4 personen
125 gr. voorgekookte couscous1 pot Apetina® witte kaasblokjes in olie
300 gr. cherry tomaatjes in vieren gesneden
75 gr. lente-uitjes, grof gesneden
2 eetlepels olie (bijv. van Apetina® witte kaasblokjes in olie)
2 eetlepel verse citroensap
3 eetlepels vers gehakte peterselie
2 eetlepels vers gehakte munt
snufje zout
vers gemalen peper
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 510,43 kcal |
Koolhydraten | 29,12 g |
Eiwitten | 11,95 g |
Vetten | 37,35 g |
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de verpakking.
Laat de Apetina® witte kaasblokjes uitlekken. Roer de olie, citroensap, peterselie, munt, zout en peper door de couscous. Schep daarna voorzichtig de kaasblokjes, tomaten en lente-uitjes door de couscous en kruid naar smaak.
Serveertip
Kan uitstekend geserveerd worden bij lamsvlees of rosbief, maar ook heerlijk als salade bij de BBQ.