Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

  • Aziatisch, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2014
  • Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

  • Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

  • Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

    Kabeljauw met pittige mango-kokos-saus uit de oven

Dit is echt smullen! Vis gaat rauw in de ovenschaal.
De saus maak je vooraf van mango-chutney met kokosmelk en kruiden. Die gaat warm over de vis.
Lekker pittig. We hebben ervan genoten.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
plm. 400 gram kabeljauwfilet, schelvisfilet of andere stevige witvis (liefs dikke stukken, bijvoorbeeld van de rug)
peper, zout
1 sjalotje of kleine ui
1 teentje knoflook
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gemberpoeder (djahe)
1 rode Spaanse peper of minder naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie of arachideolie
3 eetlepels mango chutney
plm. 150 ml kokosmelk
flinke eetlepel chilisaus
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
kleine pan

Voorbereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook.
Maak de rode peper schoon en snij deze in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in de pan.
Bak hierin de pepr, ui en de knoflook in plm. 3 minuten onder voortdurend roeren.
Voeg de kerriepoeder en gemberpoeder toe en bak heel even mee.
Voeg de mango chutney en de kokosmelk toe. Breng aan de kook.
Laat heel even doorkoken.
Doe de chilisaus erbij en roer goed door. Proef of het geheel naar je smaak is.

Bereidingswijze

Kruid de vis met peper en zout.
Leg de vis in de ovenschaal.
Giet de warme saus over de vis.
Zet de vis 10 - 15 minuten in het midden van de de voorverwarmde oven. (Afhankelijk van de dikte van de vis).

Serveertip

Lekker met rijst of aardappelpuree.
Sperziebonen, doperwtjes, worteltjes of een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 10-02-2021

Dank je wel voor het compliment Germaine. Sorry dat ik zo laat reageer. Ik zag je reactie nu pas. Heel fijn dat de vis in de smaak is gevallen. Groet, Petra Wiggers

GermaineH avatar
GermaineH 27-01-2021

Gisteren gemaakt. Heel erg lekker. Ik kende van dit recept een andere variant waarbij de vis gebakken wordt en de saus apart gemaakt wordt en zonder toevoeging van chilisaus. Dit recept vind ik veel smaakvoller vandaar 5 sterren!

pwiggers avatar
pwiggers 22-03-2018

Dank je wel finegourmet en ArualB (Laura) voor jullie reacties bij mijn recept. Fijn te horen finegourmet dat de visschotel in de smaak is gevallen. Groet, Petra

ArualB avatar
ArualB 21-03-2018

Opgeslagen, komt zeker een keer op tafel! Dank je wel.

finegourmet avatar
finegourmet 21-03-2018

Het was weer heerlijk. Dank je wel.

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2017

Bedankt voor het compliment Mayasmurf.

mayasmurf avatar
mayasmurf 30-03-2017

Echt heerlijk! (Zoals al je recepten)

moniquek1 avatar
moniquek1 27-10-2015

Neem je recept mee ,dit zal ook vast een toppertje zijn aan al de reactie,s te zien Groetjes Monique

parel62 avatar
parel62 20-09-2014

zie foto hoe lekker het eruit zag ,Heerlijk met kokosrijst gegeten en een salade .Bedankt Petra

XRose avatar
XRose 06-09-2014

Net gemaakt en gegeten! Echt super lekker! Voor herhaling vatbaar! Dank je wel :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten