1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Soep
  5. Konings soep (WK) soep met speltbrood

Konings soep (WK) soep met speltbrood

  • Nederlands, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2014

Ingrediënten 4 personen


250 kipfilet (gekookt)
1/2 pompoen
3 stengels bleekselderij
250 gr. erwtjes (diepvries)
mascarpone
1eetlepel peterselie(vers)
1 eetlepel bieslook (vers)
1 sjalotje
2 blokjes kippebouillon


Verder heb je nodig


Staafmixer
soeppan


Konings soep (WK) soep met speltbrood
Konings soep (WK) soep met speltbrood

Op Koningsdag wilde ik een toepasselijk gerecht maken. Dus ik heb een variatie verzonnen van de klassieke Koninginnesoep. Het resultaat was een heerlijke romige soep met een verfijnde smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de pompoen in vierkante blokjes. Kook deze beetgaar.
Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
De peterselie, bieslook en sjalotje zeer fijn snijden/hakken.
Het gekookte kippevlees in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

Los de bouillonblokjes op in het water en aan de kook brengen. Pureer de pompoen met de staafmixer en doe de puree door de bouillon.
Doe de blokjes kipfilet, de bleekselderij door de bouillon en laat dit pruttelen totdat de groente beetgaar is.
Doe dan de gehakte kruiden en het sjalotje door de bouillon.
Draai de warmtebron uit en doe dan de mascarpone door de soep.
Je hebt nu een heerlijke soep.

Serveertip

Erg lekker met speltbrood!!

Bron

Van mezelf



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top