Konings soep (WK) soep met speltbrood

  • Nederlands, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2014
  • Konings soep (WK) soep met speltbrood

    Konings soep (WK) soep met speltbrood

    Konings soep (WK) soep met speltbrood

Op Koningsdag wilde ik een toepasselijk gerecht maken. Dus ik heb een variatie verzonnen van de klassieke Koninginnesoep. Het resultaat was een heerlijke romige soep met een verfijnde smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 kipfilet (gekookt)
1/2 pompoen
3 stengels bleekselderij
250 gr. erwtjes (diepvries)
mascarpone
1eetlepel peterselie(vers)
1 eetlepel bieslook (vers)
1 sjalotje
2 blokjes kippebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
staafmixer
soeppan

Voorbereiding

Snij de pompoen in vierkante blokjes. Kook deze beetgaar.
Snij de bleekselderij in kleine stukjes.
De peterselie, bieslook en sjalotje zeer fijn snijden/hakken.
Het gekookte kippevlees in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

Los de bouillonblokjes op in het water en aan de kook brengen. Pureer de pompoen met de staafmixer en doe de puree door de bouillon.
Doe de blokjes kipfilet, de bleekselderij door de bouillon en laat dit pruttelen totdat de groente beetgaar is.
Doe dan de gehakte kruiden en het sjalotje door de bouillon.
Draai de warmtebron uit en doe dan de mascarpone door de soep.
Je hebt nu een heerlijke soep.

Bron

van mezelf

Serveertip

Erg lekker met speltbrood!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten