1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Romige risotto met brie en paddenstoelen

Romige risotto met brie en paddenstoelen

Door: jhcv

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2014

Ingrediënten 4 personen


1 eetlpl olijfolie
60 gr ongezouten boter
2 preien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlpls fijngehakte rozemarijnnaaldjes + extra voor erbij
300 gr arboriorijst
100 ml witte wijn
750 ml hete groentenbouillon
100 ml slagroom
300 gr kastanjechampignons
150 gr brie, in stukken


Romige risotto met brie en paddenstoelen
Romige risotto met brie en paddenstoelen

Ook lekker als lunchgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie en 30 gr boter in een pan op matig vuur
2. Roerbak de prei, knoflook en de helft van de rozemarijn 6-8 minuten tot de prei zacht is
3. Voeg de rijst toe, roer de korrels om met vet te bedekken
4. Voeg de wijn toe en laat 1-2 minuten zachtjes koken, of tot het vocht bijna is verdampt
5. Roer de bouillon er door, een pollepel per keer
6. Voeg de volgens pollepel pas toe als de vorige is opgenomen door de rijst
7. Ga 20 minuten zo door onder voortdurend roeren of tot de rijst gaar is
8. Roer de room er door en laat nog 2-3 minuten koken om door te warmen
9. Smelt de rest van de boter in een pan op hoog vuur
10. Bak de champignons en de rest van de rozemarijn 6-8 minuten
11. Breng op smaak met zout en peper

Serveertip

Serveer de risotto direct met de paddenstoelen, brie en extra rozemarijn erover.

Bron

Delicious



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top