Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

  • Europees, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-04-2014
  • Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

    Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

    Gekoelde macadamianotensoep met notenolie

Een heerlijk feestelijk tussengerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr ongezouten macadamianoten, grofgehakt
1 middelgrote aardappel, in kleine blokjes
1/2 prei, alleen witte deel, in ringen
1/2 ui, fijngehakt
1/2 liter kippenbouillon
150 ml slagroom
hazelnoot- of walnootolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereidingswijze

1. Verdeel 2 eetlpls van de noten over de bakplaat en rooster ze tot ze goudbruin zijn
2. Hak fijn en bewaar
3. Doe de aardappel, prei, ui en bouillon in een grote steelpan en breng aan de kook
4. Draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken tot de aardappel gaar is
5. Neem de pan van het vuur en laat staan om licht af te koelen
6. Voeg de rest van de macadamianoten toe en pureer de soep in gedeelten glad in de keukenmachine
7. Roer de room er door en breng op smaak met zout en peper
8. Laat afkoelen en zet dan in de koelkast om dor en door koud te worden

Bron

Delicious

Serveertip

Serveer gekoeld in glaasjes of kommetjes

Besprenkel met wat hazelnoot- of walnootolie en bestrooi met de geroosterde noten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten