Salade Nicoise comme chez moi

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

  • Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

    Salade Nicoise comme chez moi

Deze slade is de klassieke maar met een eigen inbreng
kan als hoofdgerecht maar kan uiteraard ook als voorgerecht maar dan zeker minimaal voor 4 personen.
Het kan bereid worden met wat restanten van aaardappelen en spercibonen maar natuurlijk ook vers bereid.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Een flinke handvol spercibonen
2 scharreleieren
2 grote tomaten
2 teentjes knoflook
0.5 kopje olijfolie
ongepelde sesamzaad
4 artisjokbodems uit pot of blik
4 gekookte midden grote aardappelen
1 grote rode gegrilde paprika uit pot of blik
8 ansjovis
Sla gemengd of little gems
12 zwarte ontpitte olijven
Tonijnmoten in olie uit blik of pot
peterselie

Dresssing naar eigen keuze ik gebruik mijn vaste dressing zie bij mijn recepten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Knoflookpers
kookpan

Voorbereiding

Kook de aardappelen, de spercibonen de eieren, zoals bekend
koel de spercibonen onder koud water zodat de boontjes mooi groen blijven.
ontvel de tomaten door inkeping aan de bovenzijde en onderdompelen in kokend water tot het vel iets los laat afspelen onder koud water
Pers de knoflook en doe deze in wat olijfolie.
rooster sesesamzaadjes
was de sla en laat deze uitlekken.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in blokjes en doe daar wat knoflook olie over.
verdeel de rest van de knoflook olie over de spercibonen, laat intrekken.
pel de tomaat en snijd in partjes.
pel de eieren en snijd in partjes
snijd de gegrilde paprika in ringen
snijd de artisjokbodems in vieren
tel de olijven en ansjovis uit.
snijd de peterselie

Bron

Klassiek gerecht zelf aangepast

Serveertip

Verdeel alles over de borden en strooi als laatste de peterselie erover
plaats de dressing er apart bij.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

repas avatar
repas

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten