Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

  • Mexicaans, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-04-2014
  • Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

  • Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

  • Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

    Smullen: Mexicaanse tortilla lasagne

Yummie, yammie wat was dit lekker! Er waren tortillas over van de wraps die op moesten dus wat doe je er dan mee? Yes een tortilla taart bouwen! In die zakken zitten 8 tortillas en je hebt er minimaal 6 nodig. Dit is op zich een erg eenvoudig recept, snel te maken, maar oh zo lekker! Binnen een uur staat deze schotel dampend op de tafel. Het is zo op want iedereen smult er van, ook de kleine smullertjes. ;) :P

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
400 gr gehakt HOH
1 ui
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 blik mais
1 blik kidneybonen
1 blik tomatenblokjes
1 zak tortillas
150 gr roomkaas (bakje Bressot met peper en paprika)
300 ml magere bio yoghurt
Chilipoeder
Paprikapoeder zoet
Paprikapoeder heet (pikant)
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Tabasco
Olijfolie
1 zakje geraspte belegen of oude kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan, ovenschaal.

Bereidingswijze

Hapjespan nemen met 1 el olie, knoflook persen en ui fijn hakken en in hete olie fruiten. Gehakt erbij en goed roerbakken. Paprika in blokjes snijden, kidneybonen en mais laten uitlekken en dan bij gehakt voegen. Nu de tomatenblokjes, yoghurt en bakje roomkaas toevoegen. Roer goed door elkaar en laat een minuut of 12 pruttelen. Proef en breng op smaak met peper en zout, voeg dan naar smaak chilipoeder, paprikapoeder en tabasco toe. De ene houdt van hot en spicy en de ander weer wat minder. Het is een kwestie van smaak, dus kruiden en blijven proeven.
Nu een ovenschaal nemen en invetten met olie. Begin met een laagje saus, leg er dan 2 tortillas op, beetje over elkaar mag, dan weer saus, dan weer 2 tortillas enz, maar eindig met saus. Bestrooi tenslotte met een laagje geraspte kaas. Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven met onder en bovenwarmte op 175 graden en bak in 20 minuten mooi goudbruin en gaar. Lekker van smullen!

Serveertip

Geef er als tegenhanger een lekkere frisse komkommersalade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

natasssja avatar
natasssja 20-03-2015

Ik dacht van tevoren dat ik het niet zo lekker zou vinden, maar ik vond het echt heel lekker!

ellabella0 avatar
ellabella0 05-03-2015

Net gegeten en het was heerlijk!. Ik had er nog wel komijn[poeder] door gedaan maar verder alles volgens het recept. En guacamole erbij. Viel zeer in de smaak hier

Raanelom73 avatar
Raanelom73 16-05-2014

Erg lekker..! Alleen iets te lang in de oven gehad waardoor de tortillas een beetje snottig waren..;-) Ook ik kon de bressot niet vinden maar gewone kruidenboter voldeed ook...gaan we zeker vaker maken..!

adeline43 avatar
adeline43 02-05-2014

Hoi Alex, vanavond jou gerecht gemaakt en het was heel erg lekker!dit komt vaker op tafel. Ik moest alleen Bressot met kruiden nemen omdat die ander niet verkocht werd en helaas had ik ook geen tijd meer om naar een andere super te gaan.Wij houden van een beetje pittig en het precies goed met een lekkere komkommersalade om te blussen :) groetjes, Adeline

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten