1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. *Nasi met rookworst*

*Nasi met rookworst*

Door: harry_bijl

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-04-2014

Ingrediënten 4 personen


=300 gram witte rijst. = 1 rookworst = 3 eetl. zonnebloem-
olie = 450 gram nasi- bamigroenten. = 3 eieren -
2 tl. sambal = 1 zakje bosui [3 stuks] = 1 pot atjar
tampoer [340 gram]


Verder heb je nodig


Kookpan
Wok


Oosterse maaltijd met een knipoog naar de Hollandse
keuken Het best van twee werelden.
Lekker voor weinig geld.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. in 3 minuten
Snijd de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm.
Verhit de olie in een wok en bak de rookworst op hoog
vuur in 3 minuten krokant.
2.Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak nasi-
bamigroenten.Halveer de peper in de lengte en verwijder
met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vrucht-
vlees fijn.Voeg de rode peper en groente toe aan de
rookworst en roerbak op middelhoog vuur.
3.Klop ondertussen de eieren los met de sambal.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het
ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd
de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes
Verdeel de omelet en bosui over de nasi.
Serveer met atjar.

Serveertip

LAAT DE RIJST AFKOELEN VOOR EEN NOG
BETER RESULTAAT

Bron

©



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top