1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Chocolade-pindakaaskoekjes

Chocolade-pindakaaskoekjes

Door: 393amber1

  • Marokkaans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-04-2014

Ingrediënten 1 personen


115 gram zeer zachte roomboter;
100 gram pindakaas met stukjes noot;
1 ei;
200 gram rietsuiker;
220 gram bloem;
100 gram havermout;
koffielepel zout;
50 gram pure chocoladestukjes.


Chocolade-pindakaaskoekjes
Chocolade-pindakaaskoekjes

Lekkere knapperige koekjes met een
pindasmaak en stukjes chocolade....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwam de oven voor op 180 graden.

Doe in een kom de rietsuiker, de bloem, de havermout,
het zout en de chocoladestukjes.
Vermeng alles met elkaar.

Voeg er dan de rest van de ingredienten aan toe
en vermeng alles goed.
Je krijgt dan een licht plakkerig deeg.

Neem eetlepels vol van het deeg en vorm die met
je handen tot balletjes ter grootte van een ping-
pongbal.
Leg ze op een bakplaat belegd met bakpapier.

Laat een beetje ruimte vrij tussen elk koekje
want ze lopen een beetje uit tijdens het bakken.
Maak elk balletje iets platter.

Bak ongeveer 10-15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat de randjes van de koekjes bruin worden.
Haal uit de oven en wacht tot ze een beetje afkoelen;
ze worden dan ook iets steviger.

Bron

MIJN WEBLOG (klik)



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van 393amber1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top