Salade caprese met citrusdressing

  • Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Salade caprese met citrusdressing

    Salade caprese met citrusdressing

    Salade caprese met citrusdressing

Frisse salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 rijpe vleestomaten
1 plak Apetina® witte kaas
1 citroen, bij voorkeur biologisch
1 limoen, bij voorkeur biologisch
verse basilicum
platte peterselie
1 dl biologische Italiaanse olijfolie
versgemalen peper
zeezout
rucola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de tomaten in gelijke dunne plakken.Snijd de witte kaas in gelijke dunne plakken/blokken.Boen de citroen en limoen goed schoon en rasp de schil van beiden met een rasp. En pers ze vervolgens uit. Snijd de basilicum en de peterselie in dunne reepjes.Maak de dressing door 4 eetlepels citrussap, samen met de olijfolie, versgemalen peper en zout tot een gladde dressing te kloppen. Of gebruik een staafmixer. Roer er dan 4 eetlepels fijngesneden kruiden en de rasp door.Leg de tomaat en witte kaas plakjes om en om op 4 borden, schenk er een ruime hoeveelheid dressing over. Maak de salade Caprese tenslotte verder op smaak met versgemalen peper.Serveer met krokant afgebakken brood.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Apetina avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten