1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Groentepaella

Groentepaella

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-04-2014

Ingrediënten 5 personen


2 teentjes knoflook
2 sjalotjes
5 el olie (van de kaasblokjes)
350 g risottorijst
1 l groentebouillon
300 g tuinerwtjes of jonge capucijners (diepvries)
200 g groene asperges of sperzieboontjes
1 rode paprika
100 g tomaatjes
1 pot Apetina® witte kaasblokjes in olie
bosje platte peterselie
bosje bieslook



Groentepaella
Groentepaella

Vegetarische paella

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de knoflook en sjalotjes schoon en snijd ze heel fijn.Verwarm de olie in een pan met dikke bodem, fruit de knoflook en de sjalot ongeveer 2 minuten aan maar laat ze niet bruin worden. Voeg in één keer alle rijst toe, roer dit goed door en schenk er dan de helft van de bouillon op. Voeg de volgende hoeveelheid bouillon toe als alle vorige is opgenomen in de rijst. Maak intussen de groenten schoon, snijd ze eventueel iets kleiner. Blancheer de tuinerwtjes en de groene asperges kort in kokend water met wat zout. Snijd de tomaatjes doormidden en knip de bieslook fijn. Roer alle groenten door de bijna gare rijst (na ongeveer 15 minuten) samen met de uitgelekte kaasblokjes. Maak de groentepaella verder op smaak met versgemalen peper, zout en fijngehakte peterselie. Garneer met de fijngeknipte bieslook.



Volgen


Reacties (1)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top