1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Saus
  5. Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

  • Italiaans,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-2014

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets (scharrelkip)
1 bakje 250 gr cherry tomaten
1 plantje basilicum
100 gr roomkaas
200 ml slagroom
125 gr buffelmozzarella
Klein scheutje droge witte wijn
1 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Kruidenboter
Geraspte Parmezaanse kaas


Verder heb je nodig


Ovenschaal, pan


Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus
Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus
Uit de oven
Uit de oven

Dit was een van onze heerlijke paasdisjes afgelopen dagen met vrienden, echt super smullen en het was echt allemaal op. Hoeft geen Pasen te zijn, je kan dit ook eten wanneer je wilt. Je waant je al een beetje in Italie op vakantie. Niet complex, veel smaken, makkelijk en weinig geld. Geef er verse Tricolore Pasta bij want dat staat extra feestelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilets nemen, wassen en droogmaken met keukenrol. Olie in een pan, zout en peper erop en in 5 minuten aan beide kranten dichtschroeien en iets bruin bakken. Cherry tomaten wassen en halveren, Basilicum plant nemen en de helft van de bladeren, de mooiste, eraf trekken, wassen en fijn hakken. Pan nemen, slagroom erin en tegen de kook brengen, roomkaas erdoor en laten smelten op het kookpunt. Klein scheutje wijn erdoor, proeven en zout en peper toevoegen voor de juiste smaak. Roer er dan twee derde deel van de basilicum doorheen. Ovenschaal nemen en invetten met olijfolie en kip met tomaten erin leggen. Giet de saus erover, snij buffel mozzarella in blokjes en verdeel eroverheen. Strooi er dan wat geraspte Parmezaan over (niet te veel) en leg er verspreid wat stukjes kruidenboter op. Zet ovenschaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 175 graden en bak ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar tot al die lekkere kaas gesmolten is. Garneer met het restant van de basilicum.

Serveertip

Wij hadden er verse Tricolore Tagliatelle bij want dat smaakt geweldig bij die heerlijke, romige, saus en staat erg feestelijk en serveer er koude tomatensalade bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top