Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

  • Italiaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2014
  • Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

    Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

    Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

  • Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

    Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

    Smullen: Malse kipfilet in romige Italiaanse saus

Dit was een van onze heerlijke paasdisjes afgelopen dagen met vrienden, echt super smullen en het was echt allemaal op. Hoeft geen Pasen te zijn, je kan dit ook eten wanneer je wilt. Je waant je al een beetje in Italie op vakantie. Niet complex, veel smaken, makkelijk en weinig geld. Geef er verse Tricolore Pasta bij want dat staat extra feestelijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (scharrelkip)
1 bakje 250 gr cherry tomaten
1 plantje basilicum
100 gr roomkaas
200 ml slagroom
125 gr buffelmozzarella
Klein scheutje droge witte wijn
1 el olijfolie
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Kruidenboter
Geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal, pan

Bereidingswijze

Kipfilets nemen, wassen en droogmaken met keukenrol. Olie in een pan, zout en peper erop en in 5 minuten aan beide kranten dichtschroeien en iets bruin bakken. Cherry tomaten wassen en halveren, Basilicum plant nemen en de helft van de bladeren, de mooiste, eraf trekken, wassen en fijn hakken. Pan nemen, slagroom erin en tegen de kook brengen, roomkaas erdoor en laten smelten op het kookpunt. Klein scheutje wijn erdoor, proeven en zout en peper toevoegen voor de juiste smaak. Roer er dan twee derde deel van de basilicum doorheen. Ovenschaal nemen en invetten met olijfolie en kip met tomaten erin leggen. Giet de saus erover, snij buffel mozzarella in blokjes en verdeel eroverheen. Strooi er dan wat geraspte Parmezaan over (niet te veel) en leg er verspreid wat stukjes kruidenboter op. Zet ovenschaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 175 graden en bak ongeveer 30 minuten mooi bruin en gaar tot al die lekkere kaas gesmolten is. Garneer met het restant van de basilicum.

Serveertip

Wij hadden er verse Tricolore Tagliatelle bij want dat smaakt geweldig bij die heerlijke, romige, saus en staat erg feestelijk en serveer er koude tomatensalade bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Gerardus106 avatar
Gerardus106 22-04-2018

Wij eten dit regelmatig, echt heel lekker!!

Marjan279 avatar
Marjan279 12-05-2014

Heb het vandaag gemaakt en het was heerlijk! Bedankt voor dit recept! Ik heb er zelf nog broccoli door gedaan, want vond alleen tomaatjes wat te weinig groente :)

souvlaki avatar
souvlaki 12-05-2014

Nogmaals dank!!! We hebben gesmuld!!!!

souvlaki avatar
souvlaki 04-05-2014

Lijkt me heerlijk, gat het morgen maken. Bedankt voor je recept!!

moniquek1 avatar
moniquek1 03-05-2014

ik heb je recept gisteren gemaakt was erg lekker. weet niet of dit in je meldingen komt maar bij reactie komt hij niet door monique

moniquek1 avatar
moniquek1 03-05-2014

ik heb je recept gisteren gemaakt erg lekker . monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten