Mung linzen met aubergine

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2014

Een heerlijk bijgerecht of als zomerse salade te gebruiken. Inspiratie uit Plenty van Ottolenghi, aangepast naar mijn smaak.
De combinatie van de Mung Linzen, met de rode wijn azijn, geroosterde aubergine en yoghurt is zaligmakend.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gespleten Mung Linzen (1 kopje)
1 rode ui
provinciaalse kruiden (of een bosje tijm)
laurier
rode paprika
1 vleestomaat
peterselie 1 eetlepel
koriander 1,5 eetlepel
goede rode wijnazijn 2 eelepels
goede olijfolie
witte wijnazijn
dot volle yoghurt
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rooster onder de gril of boven een open vlamaubergines tot de huid geblakerd en de binnenkant gaar.
Snij de aubergine doormidden, en lepel de geroosterd vruchtvlees eruit en laat 20 minuten uitlekken in een vergiet. Hierna vermengen met 1 eetlepel witte wijnazijn en peper en zout.

Kook de puy linzen in een steelpan met ruim water met een halve ui, de provenciaalse kruiden, en de laurier voor ongeveer 25 minuten tot gaar.
verwijder de ui en laurier (en evt tijm)

Snij de rode ui fijn, snij de paprika fijn, en snij de vruchtveels vdtomaat fijn (verwijder zaadlijst). Meng hierin 1 eetlepel rode wijnazijn en en 0,5 eetlepel witte wijn azijn. Laat dit 20 minuten staan.


Bereidingswijze

Meng de nogwat warme linzen met de groenten in azijn. Breng dit op smaak met zout en peper. Meng de gesneden kruiden hier doorheen.
Maak bord op en doe hier bovenop eenflinke lepel aubergine met hierop een dot yoghurt.

Bron

gebaseerd op Plenty Ottlenghi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten