Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

  • Italiaans, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-04-2014
  • Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

    Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

    Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

  • Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

    Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

    Het allerleukste broodje: Focaccia muffins

Deze ontzettend leuke (en lekkere) Italiaanse broodjes gebakken voor de paasbrunch. Het was, op de paasstol na, het toppertje van de broodjes. Niet alleen vreselijk lekker, maar vooral de presentatie is zo leuk. Ontzettend makkelijk en snel te maken in de ochtend en goed voor te bereiden. De hoeveelheden heb ik afgewogen met de digitale keukenweegschaal en is precies genoeg voor een muffinvorm met 12 malletjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 ml water, lauwwarm
1 zakje droge gist
400 gr bloem
1 tl zeezout
1 tl suiker
50 ml olijfolie
1 el gedroogde rozemarijn
1 el gedroogde oregano
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm 12x

Bereidingswijze

Maak deeg door bloem en gist te mengen met de suiker, lauwwarm water en het zout. Kneed tot een mooi glad en stevig deeg. Wees voorzichtig met water want het deeg mag niet te kleverig worden. Deegbol afgedekt een half uur wegzetten op een warme plek zoals de vensterbank. Heteluchtoven voorverwarmen op 230 graden en muffinvorm met antiaanbaklaag van 12 malletjes nemen en invetten met olijfolie. Maak dan marinade voor op de broodjes door de olijfolie te mengen met rozemarijn en oregano. Heel even laten staan zodat die smaakjes mooi vrijkomen. Leg nu wat extra bloem op het werkvlak en kneed deeg daarop nog een keer goed door. Verdeel deeg (eventueel met behulp van je digitale keukenweegschaaltje) in 12 gelijke stukken. Het is wel leuk als al je broodjes hetzelfde formaat hebben. Doe de 12 deegballetjes dan in de malletjes en smeer ze aan de bovenkant royaal on met de kruidenolie (marinade). Zet muffinvorm nu in het midden van de oven en bak ze 10 minuten op die hoge temperatuur. Dan ovendeur open en nog 5 minuten laten rusten in de oven. Muffinvorm nemen, broodjes eruit wippen en in een leuk mandje doen en op tafel zetten.

NB: met de marinade kun je varieren. Neem ook eens geperste knoflook erbij of gedroogde Italiaanse kruiden.

Serveertip

Lauwwarm zijn ze natuurlijk het lekkerst. Gebruiken bij brunch, buffet.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 23-03-2018

Heb je broodjes in me kookboek gezet , moet nog eens kijken voor een grote muffin vorm. groetjes Monique

Purrie avatar
Purrie 06-12-2016

Ze waren lekker hoor! We hebben ze bij italiaanse soep gegeten leuk en lekker.

ginanl avatar
ginanl 22-04-2014

Hmmm lijkt me erg lekker

Purrie avatar
Purrie 21-04-2014

dit ga ik zeker proberen, we zijn dol op focaccia en dit is een hele leuke presentatie, dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten