Provencaalse Kip

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-04-2014
  • Provencaalse Kip

    Provencaalse Kip

    Provencaalse Kip

Provencaalse kip met o.a. zongedroogde tomaten, mozzarella en pijnboompitjes, geserveerd met gebakken krieltjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
* 4 Kipfilets (600 a 750gr)
* 400 gr Sperziebonen
* 1 kg Krieltjes
* 3 (kleine) Potjes zongedroogde tomaten (met tuinkruiden). Een klein potje weegt 215 gr (120 gr uitgelekt). Let op! niet afgieten, het vocht gaat door het gerecht.
* 2 a 3 teentjes knoflook
* Peper
* Provencaalse kruiden
* Olijfolie
* Bakboter
* 3 Mozzarella's
* 1 ui
* Klein blikje tomatenpuree
* 200gr Creme fraiche
* 4 e.l. Pijnboompitten (half bakje van de supermarkt bakafdeling)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Hapjespan/braadpan, voor de kip
* Koekenpan, voor de pijnboompitten en krieltjes
* Pan, voor de boontjes

Voorbereiding

* Was en punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 3 cm
* Snijd de mozzarella in plakjes.
* Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.Let op! niet afgieten, het vocht gaat door het gerecht.
* Snijd of pers de knoflook.
* Snijd de kip in blokjes en kruid deze met peper, knoflook en provencaalse kruiden. (Niet te zuinig met de provencaalse kruiden.)
* Snipper de ui.
* Rooster de pijnboompitten in de koekenpan. Goed blijven omroeren met een houten spatel. Als ze bruin worden in een schaaltje doen. Niet in de pan bewaren want de pan is nog heet en dan worden de pijnboompitten zwart.

Bereidingswijze

Kip, sperziebonen en krieltjes tegelijk mee beginnen

Krieltjes:
* Bak de krieltjes in porties in half boter/half olijfolie, en doe ze in een schaal wanneer klaar en bak de volgende portie. (Uit de oven kan ook natuurlijk).

Sperziebonen:
* Haal de kook over de sperziebonen en giet af.

Kip:
* Zet de hapjespan op middelhoog vuur, schenk olijfolie in de pan en zwenk uit. Zodra de olie heet is de kip erin.
* Wanneer de kip bruin begint te worden de ui bijvoegen.
* Als de ui glazig wordt, doe dan de zongedroogde tomaten en de boontjes erbij en bak 2 a 3 minuten.
* Draai het vuur laag en voeg het vocht van de zongedroogde tomaten, de creme fraiche en 2 theelepels (met dikke kop) tomatenpuree toe en roer goed door. Laat 2 minuten doorwarmen.
* Voeg de pijnboompitten en nog 1 e.l. provencaalse kruiden toe en roer door.
*Leg de plakjes mozzarella over de de gehele pan en laat even wat smelten.
* Serveer met de krieltjes.

Serveertip

* Serveer met de krieltjes.

Bon Appetit!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten