Vegetarische burger van zwarte bonen

  • Wereld, Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Vegetarische burger van zwarte bonen

    Vegetarische burger van zwarte bonen

    Vegetarische burger van zwarte bonen

De zwarte boon bevat ontzettend veel eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen en is een goede bron van Omega-3. Het is een populair ingredit in de Zuid-Amerikaanse keuken. Het is een perfect ingredit voor een vegetarische burger, door de vlezige boon met zijn karakteristieke smaak. Deze burger heeft een stevige structuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
250 gram gekookte zwarte bonen (85 gram droog gewicht) of 250 gram uitgelekt uit blik (biologische winkel, reform winkel en sommige supermarkten)
30 gram bloem
40 gram gemalen walnoten*
1 losgeklopt ei
Paneermeel
Peper en zout naar smaak
1 tl Koriander (gedroogd)
1 el Paprikacreme**
1 tl Komijn (poeder)
1 tl Paprikapoeder

*Voor een grovere structuur fijngehakte walnoten i.p.v. gemalen walnoten gebruiken. Kan ook vervangen worden door fijngehakte of gemalen (koffiemolen) cashewnoten.

** Paprikacreme is te verkrijgen bij veel Oost-Europese speciaalzaken. Indien je dit niet hebt vervangen door BBQ saus.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 256,12 kcal
Koolhydraten 22,19 g
Eiwitten 11,59 g
Vetten 11,73 g
Benodigdheden


Voorbereiding

Indien je droge bonen gebruikt, deze minimaal 12 uur laten weken in water, en vervolgens ongeveer 90 minuten koken.

Bereidingswijze

De bonen afgieten en met een vork goed fijn prakken met ei en paprikacreme tot er bijna geen stukjes over zijn. Kruiden, peper, zout, bloem en walnootpoeder toevoegen en goed prakken tot alles goed gemengd is.
Paneermeel toevoegen totdat je een stevige bal kunt kneden zonder dat er resten aan je handen blijven plakken. Mengsel wel goed plakkerig houden.
Verdeel het mengsel in drie gelijke delen en kneed er ballen van. Vorm de burgers, dikte naar smaak, door de ballen plat te rollen.
Leg de burgers minimaal 2 uur in de koelkast, en bak ze in ongeveer 8 minuten onder regelmatig keren af in een scheut olie of boter op middelhoog vuur zodat ze een krokante korst te kijgen.

Bron

Combinatie van recepten van diverse websites

Serveertip

Lekker op een broodje, met traditionele hamburger garnering zoals tomaat, augurk, kaas, sla, ui en saus naar keuze.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

peterk88 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten