Turks-brood-taart met rosbief, truffelmayo, parmezaan en zon

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-04-2014

Kwam dit op Facebook tegen, gewoon te lekker!
Ontbijt, lunch, borrel, zelfs voor het avondeten zou je turks-brood-taarten kunnen maken. Het ziet er waanzinnig uit en scheelt jou 8 verschillende broodjes beleggen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • 1 1/2 pakje verse rosbief
  • 125 gr rucola
  • 200 gram Grana Padano(parmezaanse kaas, bij voorkeur in een stuk)
  • 1 bakje zongedroogde tomaatjes
  • =12px4eetlepels truffelmayonaise=12px(ook zelf te maken met mayonaise=12px& truffelolie)
  • 40 g pijnboompitjes
  • Truffelolie

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen

Bereidingswijze

Bereiden


  1. Verwarm het turkse broodin de oven.
  2. Alshet brood klaar is, uit de oven halen en horizontaal door midden snijden.
  3. Smeer de truffelmayonaise op de onderste helft. Heb je geen truffelmayonaise? Meng dan mayonaise met truffelolie, citroen of knoflook als alternatief.
  4. Beleg vervolgens met de plakjes rosbief
  5. Doe de rucola in een bak en scheur deze een beetje met je handen. Zo komt er niet alleen meer
    smaak en geur vrij, ook past de rucola zo makkelijker op het broodje. Vervolgens kan jede rucola in een bakje mengen met een beetje (truffel)olie, peper en zout. Verdeel de rucola vervolgens over het brood met de rosbief.
  6. Rasp de parmezaanse kaas en verdeel het bovenop de rucola
  7. Neem de zongedroogde tomaatjes en verdeel ze gelijkmatig.
  8. Rooster de pijnboompitjes kort en verdeel ze over het brood.
  9. Nog een beetje peper en zout naar smaak toevoegen, in 8 puntjes snijden en genieten maar!

Bron

http://dollysdish.wordpress.com/2014/04/19/turks-brood-taart-met-rosbief-truffelmayo-parmezaan-en-zongedroogde-tomaatjes/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten