Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aspergebrood

Aspergebrood

Door: Aspergecentrum

  • Nederlands
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-04-2014

Ingrediënten 8 personen


320 gr lauw water, 25 gr zonnebloemolie, 25 gr suiker, 10 gr zout, 20 gr aspergesoep uit pakje, 250 gr asperges, in stukjes en goed uitgelekt, 100 gr hamblokjes, 13 gr broodverbetermiddel, 450 gr wit- of tarwemeel, 9 gr gist


Aspergebrood
Aspergebrood

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe alle ingrediŽnten in volgorde in de brood-bakmachine, en deze bakt voor u een heerlijk brood. U kunt natuurlijk ook zelf het brood kneden en in de oven bakken: meng het broodverbetermiddel en de soep(poeder) door het meel. Maak in het meel een kuiltje, doe hierin de gist en de suiker, strooi het zout aan de kant. Voeg olie en water toe en kneed alles flink door elkaar. Laat het onder een vochtige doek op een lauwwarme plaats 1 uur rijzen. Meng hierna de asperges en ham erdoor, geef er de vorm van het bakblik aan en leg het deeg erin. Laat het ongeveer 1 1/2 uur narijzen. Bak het brood in een hete oven op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Serveertip

Heerlijk als lunch maar ook in partjes gesneden, bij een glas wijn!



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top