Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

  • Vis,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-04-2014
  • Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

    Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

    Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

  • Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

    Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

    Wraps met gerookte zalm, rucola en mierikswortelcreme

Dit is hier wel het toppertje onder de wraps en kan prima met Pasen. Als je geen zin hebt om lang te staan en je hebt eventueel gasten, geef ze dit dan. Je staat versteld van de smaken, ziet er leuk uit, is een volledige maaltijd, past bij de lente en is uiteraard walgelijk lekker! Dit is voldoende voor 4 personen, ieder twee en je zit lekker en voldaan vol.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr gerookte Noorse zalmfilet
8 tortillas
1 bakje tuinkers
1 rode paprika
1 gele paprika
2 bekertjes van 150 ml creme fraiche
250 gr rucola
2 el mierikswortel
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaal.

Bereidingswijze

Was en halveer paprikas. Snij ze doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Paprikahelften in reepjes snijden. Rucola uit de zak halen, wassen, dikke stengels verwijderen en drogen. Tuinkers uit het kartonnen bakje nemen, wassen en drogen. Haal tortillas uit de verpakking en bak ze kort in de oven (of in de pan met olijfolie) zoals op de verpakking staat. Maak nu snel de saus. Doe creme fraiche in een schaal en roer mierikswortel erdoor, breng op smaak met peper en zout en proef de saus. Nu tortillas nemen, dun insmeren met saus en beleggen met rucola en tuinkers. Daarop leg je twee dunne plakjes gerookte zalmfilet, daarover de paprikareepjes in twee kleuren en daarover weer een laagje saus. Rol je tortillas dan strak op. Halveer ze met een scherp koksmes en zet ze op een bord. Garneer het bord met het restje rucola en als je hebt met 2 gehalveerde cherrytomaten voor de leuke kleurtjes, maar je kan ze ook geven in een papieren servet. Wel meteen eten en anders koel bewaren. Dit is makkelijk super smullen en heel gezond!

Serveertip

Lekker met een glas droge witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 26-05-2017

Meegenomen! Lijkt mij errug lekker voor een picknick. Groetjes, Dido

naus_marijke avatar
naus_marijke 07-04-2017

Lijkt mij heel lekker en dit ga ik binnenkort zeker eens proberen ! Bedankt voor het recept en groetjes !

jozienvanakker avatar
jozienvanakker 15-04-2015

Gisteren gemaakt voor mijn zoon en mij, dus met maar vier wraps. Heb alleen rode paprika gebruikt, omdat ik anders te veel paprika overhield. Smaakte prima en zeker voor herhaling vatbaar!

molenmeisje avatar
molenmeisje 31-05-2014

Hoi Alex, Deze gaan we vandaag proberen. Groet Hanneke

Gerardus106 avatar
Gerardus106 25-04-2014

Ik heb deze wraps maandag gemaakt en ze zijn super!!

naus_marijke avatar
naus_marijke 22-04-2014

Hoi Alex, Dit recept heb ik van jou meegenomen! Lijkt mij heerlijk! Dank je wel en groetjes, Marijke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten