Paasei in een nestje (uit de muffinvorm)

  • Internationaal, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-04-2014
  • Paasei in een nestje (uit de muffinvorm)

    Paasei in een nestje (uit de muffinvorm)

    Paasei in een nestje (uit de muffinvorm)

Nog een erg leuk en heerlijk paaseitje uit de muffinvorm, maar een eitje in een broodnestje. Pasen staat namelijk in het teken van eitjes en hoe leuker je je eitjes presenteert hoe leuker Pasen wordt. Dit kun je echter elk weekend eten hoor. Ik wilde een eier-artikel doen vol paasinspiratie, maar aangezien artikelen op nieuwe Smulweb nog niet werkt heb ik al die leuke eitjes er maar los als recepten opgezet. Volgend jaar beter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 sneetjes vers volkorenbrood
6 eieren (maat L)
Olijfolie
Vers gemalen 4 seizoenenpeper of zwart
Zeezout
Paprikapoeder zoet.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm.

Bereidingswijze

Neem muffinvorm van 12 malletjes met anti-aanbaklaag en vet 6 malletjes in met olijfolie. Druk in elk malletje een sneetje brood zodat er een nestje ontstaat. De randen van de sneetjes brood gaan omhoog staan. Je hebt een soort nestje. Maak voorzichtig een ei stuk en zorg dat de dooier heel blijft. Doe in elk nestje een ei. Doe op elk ei een snufje zeezout, 4 seizoenen (of zwarte) peper en een snufje zoete paprikapoeder. Daardoor krijgt je ei een heerlijke smaak. Vier seizoenen peper is een melange van peperkorrels en is te koop in zakjes. Zoete paprikapoeder heeft een lichtzoete (edelsuss) smaak, allemaal te koop bij o.a. Dille en Kamille. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet de muffinvorm er in het midden in en bak 10 minuten totdat brood knapperig wordt en de eieren gaan stollen. Vorm uitnemen, even laten afkoelen en nestjes eruit halen en serveren. HEERLIJK !

Serveertip

Ontbijt, brunch.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten