Lamscurry uit Noord-India
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Er gaat niets boven een eigen gemaakte curry
Ingrediënten 6 recipe.people
~~6 personenraapzaadolie
3 uien, in dunne ringen
1 duimgroot stukje gember, geschild en fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 groene chilipepers,eventueel zaadjes verwijderd, fijngehakt
tl kurkuma
1 tl cayennepeper
2 tl komijn
2 tl ketoembar (gemalen koriander)
1 tl chilipoeder
4 kruidnagels
3 kardemompeulen
1 kg lamsnekfilet, in stukjes van 5 cm
5 middelgrote tomaten, in vieren
1 kaneelstokje
2 laurierblaadjes
tl garam masala
blaadjes van 1 bos koriander, gehakt
pilavrijst en muntyoghurt, voor erbij
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 628,46 kcal |
Koolhydraten | 73,40 g |
Eiwitten | 42,15 g |
Vetten | 17,36 g |
Bereidingswijze
~~1. Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit een scheut raapzaadolie in een ovenvaste braadpan. Bak de ui en gember in zon 10 minuten goudgeel. Voeg de knoflook en chilipepers toe en bak ze 2 minuten mee; roer dan alle specerijen behalve het kaneelstokje en de garam masala erdoor.2. Schep na 5 minuten de stukjes vlees erdoor, zodat ze bedekt raken met het specerijenmengsel. Bak ze ongeveer 10 minuten en roer dan de tomaten, kaneel en laurierblaadjes erdoor. Leg het deksel op de pan en laat de curry 12 uur stoven in de oven of tot het vlees uiteen begint te vallen. Als de saus op dat moment te dun is, zet je de pan op het fornuis en laat je de curry in 510 minuten inkoken.3. Bestrooi de curry met de garam masala en korianderblaadjes.
Bron
Jamie Oliver
Serveertip
Geef er pilavrijst en muntyoghurt bij.