Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Risotto
  6. Risotto met rode bietjes, geitenkaas, bacon, tijm en pijnboompitten

Risotto met rode bietjes, geitenkaas, bacon, tijm en pijnboompitten

Door: pwiggers

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2014

Ingrediënten 3 personen


250 gram gekookte rode bietjes ( ongeveer 1 grote)
2 eetlepels extra virgine olijfolie
1 eetlepel gehakte verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
plm. 1 eetlepel citroensap
75 gram zachte jonge geitenkaas in kleine stukjes
5 dl kippenfond of van blokje
1 sjalotje
1 teentje knoflook
200 gram risotto rijst
100 ml droge rode wijn
20 gram boter
150 gram plakjes bacon
50 gram pijnboompitten


Verder heb je nodig


Grote pan met dikke bodem
kleinere pan
zeef
keukenmachine of bakje van staafmixer
koekenpan

Zo lekker risotto met rode bietjes en geitenkaas...

Een bordje om van te smullen...!

Een bordje om van te smullen...!

Nooit gedacht dat dit zo lekker zou zijn, Was altijd wat huiverig voor risotto met rode bietjes. Maar nu weet ik hoe lekker dit is.
De combinatie van de geitenkaas, bietjes en bacon is super lekker.
De geroosterde pijnboompitten vormen de finishing touch.
Ik heb ooit een dergelijk recept gelezen, maar heb er mijn eigen smaak van gemaakt.
Het recept is bedoeld voor 3 - 4 personen.
NB
Zonder de bacon ook een heerljk vegetarisch gerecht.

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Snijd de bietjes in stukjes.
Verwarm de bouillon. Pureer de helft van de bieten in de Keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.
Voeg de bietenpuree toe aan de bouillon.
Bouillon met bietjes verwarmen en daarna zeven.
Bietenbouillon aan de kook brengen en warm houden.

In een ruime pan, met een stevige bodem, de olijfolie verwarmen.
Sjalotje en knoflook plm. 1 minuut al roeren bakken.
Voeg de rijst toe. Roer met een houten lepel tot alle rijstkorrels wat van de olie hebben meegekregen.
Voeg de wijn en de verse of gedroogde tijm toe.
Blijf roeren tot de wijn is opgenomen door de rijst.
Daarna steeds wat van bietenbouillon toevoegen. Zodra de bouillon is opgenomen door de rijst weer wat bouillon toevoegen.
Na plm. 20 minuten is de rijst beetgaar. Proef of je de rijst gaar genoeg vindt
Boter in stukjes snijden en met het restant van de rode biet door de risotto roeren.
Risotto op smaak maken met wat citroensap en vers gemalen peper.
Geitenkaas voorzichtig door de risotto roeren.

Ondertussen in droge koekenpan eerst de pijnboompitten roosteren en daarna de bacon knapperig bakken.
Serveer de bacon met de rode bietjes risotto.
Je kunt de bacon ook verkruimelen en door de risotto roeren.

Serveertip

Heerlijk met een groene salade met rucola en balsamicodressing.
Zonder bacon ook geschikt voor vegetariërs.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top