Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-04-2014
  • Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

    Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

    Heerlijk broodje paddenstoelen romige avocado gorgonzola en tomaten

Een verrukkelijk broodje waar we van hebben gesmuld. Weer eens wat anders als een hamburger. Gezonder en veel, veel lekkerder.
Iets meer werk dan een plakje kaas, maar het is het waard.
Het originele recept staat in het boek "I love groenten" van Janneke Vreugdenhil. Zij gebruikte voor haar broodje portobella's. Op dat moment hier niet verkrijgbaar dus opgelost met kastanjechampignons. De portobellos in het recept van Janneke worden gegrild. Ik heb de kastanjechampignons gebakken in de koekenpan met wat olie.
Zij noemt dit in haar boek "Portobellaburger met avocado, tomatenrelish en gorgonzola". Een aanrader! En niet alleen dit recept maar ook haar boek.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
3 broodjes (donker of wit naar smaak)
2 eetlepels olijfolie
1 sjalotje
snufje zout
1 teentje knoflook
3 flinke tomaten
2 afgestreken eetlepels bruine basterdsuiker
2 eetlepels wittewijnazijn of appelciderazijn
1 rijpe avocado
1 - 2 tl citroensap
150 gram kastanjechampignons (of 2 portobello's)
paar blaadjes sla
50 grm gorgonzola
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 571,36 kcal
Koolhydraten 64,59 g
Eiwitten 16,07 g
Vetten 25,77 g
Benodigdheden
Kleine pan
schaaltje voor avocado
koekenpan

Voorbereiding

Pel en snipper het sjalotje en de knoflook.
Ontvel de tomaten. (tomaten kruisvormig aan kant steelaanzet insnijden, kokend water erover gieten, even laten staan, dan koud water eroverheen en je kunt het velletje heel gemakkelijk verwijderen)
Snij de tomaten in kleine stukjes.
Maak de champignons schoon en snij in plakjes.

Bereidingswijze

Tomatenrelish:
Verhit 1 eetlepel olie in het kleine pannetje. Fruit hierin het gesnipperde sjalotje met een snufje zout. Fruit de knoflook even mee. Voeg de tomaten, basterdsuiker en azijn toe.
Breng aan de kook, zet daarna laag en laat de relish plm. 20 - 30 minuten sudderen tot een dikke saus is ontstaan. Breng op smaak met peper, zout, eventueel nog wat azijn of suiker.

Avocadopuree:
Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schep het vruchtvlees er uit,
Prak het vruchtvlees grof. Voeg de citroensap en wat zout toe. (Als je dit al eerder doet, voeg dan - om het verkleuren van de avocadopuree tegen te gaan - de pit toe. Als die in de puree ligt verkleurt de puree niet!)

Verhit de overige olie in de koekenpan. Bak de champignons hierin bruin.

Snij de broodjes open. Beleg de onderste helft met slablaadjes, avocadopuree, champignons, gorgonzola en tomatenrelish.
Leg het kapje erop en ........HAP!

Mocht je over hebben van de tomatenrelish doe dit dan de volgende keer door je tomatensoep. Heb ik gedaan en het was super lekker!

Bron

Aangepast recept uit "I love groenten van Janneke Vreugdenhil

Serveertip

Lekker bij de lunch.

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 08-10-2014

Oohh dit lijkt me zalig... neem ik dus mee....dankjewel, groetjes Desiree

alidada avatar
alidada 18-04-2014

Dit neem ik ook mee, de foto (met de leuke borden) is zeer uitnodigend. Dank je wel en je hoort tzt van mij hoe het smaakte. Groetjes, Louise

Sybyle avatar
Sybyle 16-04-2014

Heb dit recept meegenomen in mijn kookboek, lijkt me heerlijk als weekendhap, bedankt

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-04-2014

Dit ga ik gauw eens maken. Bedankt voor het recept en de tips hierbij. Groetjes, Hermien

juut30 avatar
juut30 15-04-2014

Lijkt me een heerlijke combi Petra! en ik ben erg gek op avocado,s. Groetjes Judith.

Fressnapf avatar
Fressnapf 15-04-2014

Mmmm.... dit lijkt me ook een super lekker broodje. Niet alleen nu, maar ook in de herfst. Je hebt je weer behoorlijk uitgesloofd Petra ;) :P Grt. Alex.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten