Smullen: Cordon bleu van witte asperges

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-04-2014
  • Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

  • Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

  • Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

    Smullen: Cordon bleu van witte asperges

O la la hier moet je mee oppassen want dit is gevaarlijk lekker. Krakend krokant met een lekkere bite en dan het romige binnenin. Ik heb ze jaren geleden zo wel in Sachsen (D) in een restaurant gekregen met aspergetijd. Heerlijk, en dan proberen na te maken. Als je een keer zo je witte goud hebt geproefd dan is het verslavend. Op deze manier gemaakt leer je kleine kinderen asperges ook lekker te vinden. Niet moeilijk, wel super lekker! Een keer eten is voor altijd verslaafd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
750 gr verse witte asperges
250 gr gekookte schouderham, grote plakken
250 gr jong belegen kaas, grote plakken
100 gr bloem
100 gr paneermeel
2 eieren
Zonnebloemolie
Roomboter
Zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote platte koekenpan.

Bereidingswijze

Koop dunne asperges, die zijn lekkerder omdat ze zachter zijn, laat dikke liggen. Snijd de onderkant ervan af en schil ze. Pan nemen met zout, een klontje roomboter en water en blancheer ze 8 minuten. Niet gaar koken want ze moeten nog een bite hebben. Laat uitlekker en neem er dan 2, maximaal 3, wikkel er een plak kaas omheen, daaroverheen een plak ham (lange plakken kopen) en steek vast met een cocktailprikker. Neem 3 schaaltjes van RVS of 3 diepe borden en doe er paneermeel, bloem en geklutste eieren in. Haal pakketjes eerst door bloem, dan door eimengsel en tenslotte door paneermeel. Platte koekenpan nemen, geen wok, met hete olie en bak totdat de buitenlaag krokant en mooi bruin is. Leg even op keukenpapier en laat kort uitlekken.

Serveertip

Warm lekker met gekookte krieltjes met peterselie, boterjus, met salade, maar ook koud super lekker. Tevens een prima borrelhapje.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 07-02-2017

Ook dit lekkers neem ik mee!

estherbakermans avatar
estherbakermans 02-06-2014

zoals je begrijpt zijn de puntjes( haal )waarom puntjes snap ik ook niet misschien mijn pc die raar doet

estherbakermans avatar
estherbakermans 02-06-2014

hallo alex vandaag heb ik ze gemaakt ik ben helaas de enige asperge eter hier in huis toch maak ik ze voor mijzelf maar echt zalig voor herhaling zeer zeker vatbaar normaal hou ik niet van kaas en ham ergens omheen gewikkeld maar dit was top mijn complimenten zijn dan ook zeer zeker voor jou maar dat is bij de meeste recepten van jou meestal pik ik ze er zo uit zonder te kijken van wie het het afkomt meestal van jou

Jose1947 avatar
Jose1947 21-04-2014

Ik heb ze met pasen gemaakt, geloof echt dat ze verslavend zijn. Super lekker, bedankt voor het recept.

Delarosa avatar
Delarosa 20-04-2014

Lekker Alex, ga ik zeker eens maken! Dank je wel hiervoor!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

Fressnapf avatar
Fressnapf 20-04-2014

@peggy01 Het is heerlijk, dankjewel, anders deel ik het niet met jullie. Ik wil zelf nog een keer met groene asperges proberen, maar die heb ik nu niet. Bedankt voor je vriendelijke reactie.

peggy01 avatar
peggy01 20-04-2014

Ik heb ze dit weekend gemaakt en het was heerlijk, het is een makkelijk te maken recept. Dit ga ik zeer zeker vaker maken. Dank je wel

estherbakermans avatar
estherbakermans 17-04-2014

inderdaad o la la ziet er super smakelijk uit ga het zeker maken gr esther

marjan21 avatar
marjan21 15-04-2014

Lijkt me erg lekker, zodra ik asperges kan kopen ga ik het proberen!

ArualB avatar
ArualB 15-04-2014

Leuk recept, neem hem mee.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten