1. Home
  2. Recepten
  3. Soepen tafel

Soepen tafel

Door: Bernie1972

  •  , Lunch/Brunch
  • Geplaatst op 13-04-2014

Ingrediënten 24 personen


Tomatenroomsoep
500 gr rundergehakt
bloem
peterselie
4 liter rundvleesbouillon
400 ml melk
200 gr bloem
4 blik tomatenpuree
2 kop vermicelli
200 gr creme fraiche

Bloemkoolroomsoep
2 liter kippebouillon
2 uien
2 kleine bloemkolen
2 dl melk
2 laurierbladen
2 dl kookroom
1 el fijngehakte peterselie
noodmuskaat
peper en zout



Bloemkoolroomsoep en Tomatenroomsoep

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng 500 gr gehakt met kruiden, bloem en peterselie en draai hier kleine balletjes van. Smelt wat boter in de koekepan en braad de balletjes rondom even aan.

Bereidingswijze

Bloemkoolsoep
Snij de uien in ringen en laat deze in boter even zacht stoven. Was intussen de bloemkool en verdeel deze in roosjes. Laat de bloemkool 5 minuten meefruiten. Voeg de bouillon en de melk toe en doe de laurierbladen hierbij. Laat dit 30 minuten zacht koken. Verwijder het laurierblad en mix het geheel tot een gladde massa. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met noodmuskaat, peper en zout. Strooi vlak voor het opdienen wat fijngehakte peterselier erover.

Tomatenroomsoep
Breng 2 liter runderbouillon aan de kook. Maak de bloem aan met de melk en bindt hiermee de bouilllon zodra deze kookt. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken onder af en toe roeren. Meng met een garde de tomatenpuree door de soep en voeg de gehaktballetjes toe aan de soep. Laat dit geheel circa 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de peterselie, bieslook en vermicelli toe aan de soep en laat de soep nog 10 minutjes zacht doorkoken. Doe na circa 7 minuten ongeveer een liter soep in een kom en voeg hier de creme fraiche aan toe. Sla dit met een garde tot en een egaal geheel en voeg dit weer toe aan de soep. Laat het geheel nog even zachtjes doorkoken.

Serveertip

Serveren met stokbrood en kruidenboter



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Bernie1972
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top