1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pittige eierspread als Heinz Sandwichspread

Pittige eierspread als Heinz Sandwichspread

  • Internationaal, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-04-2014

Ingrediënten 4 personen


4 grote eieren
2 el halvanaise
4 kleine augurkjes, zoetzuur
1 kleine sjalot
1 tl ketchup
1 tl dijon mosterd
Halve tl worchestersaus
Vers gemalen zwarte peper
Snufje cayennepeper
Snufje zeezout
1 el fijngehakte kruiden, bieslook en platte peterselie plus wat extra om te garneren.


Verder heb je nodig


Steelpan, schaal.


Pittige eierspread als Heinz Sandwichspread
Pittige eierspread als Heinz Sandwichspread

Iedereen kent wel sandwichspread uit zo een potje. Deze komt heel erg dicht in de buurt, maar is gewoon veel lekkerder. Leuk met o.a. Pasen op toast als borrelhapje of op brood bij de brunch. Makkelijk te maken en erg lekker. Genoeg voor 4 royale porties.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook eieren hard in water en laat afkoelen onder de koude kraan. Afgekoelde eieren in kleine blokjes hakken. Sjalot, bieslook, peterselie en kleine augurkjes super fijn snipperen. Meng gesnipperd ei nu voorzichtig met de overige ingredienten goed door elkaar en proef. Breng desnoods nog wat hoger op smaak met wat extra zout al naar gelang de eigen voorkeur. In bakje met deksel doen en enkele uren terug koelen in de koelkast. Koude spread in een schaal doen en met wat groene peterselie garneren. Smullen maar.

Serveertip

Lekker op volkorenbrood, toast of warm stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top