Tapas: Spaanse gevulde champignons

  • Spaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-04-2014
  • Tapas: Spaanse gevulde champignons

    Tapas: Spaanse gevulde champignons

    Tapas: Spaanse gevulde champignons

  • Tapas: Spaanse gevulde champignons

    Tapas: Spaanse gevulde champignons

    Tapas: Spaanse gevulde champignons

Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons.
TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
5 reuze champignons
50 gram Serrano ham
50 gram Manchego kaas
5 zongedroogde tomaatjes
2 lente uitjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 152,65 kcal
Koolhydraten 10,66 g
Eiwitten 9,23 g
Vetten 7,52 g

Voorbereiding

borstel de champignons schoon en haal het steeltje eruit zodat er een bakje ontstaat
snij de ham, kaas, tomaatjes en lente ui fijn

Bereidingswijze

bak de champignons even om en om in een koekenpan (4 minuten)
haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal
vul de champignonhoedjes met het mengsel van ham, kaas, tomaatjes en lente ui
bak dit in een voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten (150 graden)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-08-2020

Hoi Margrit. Wat leuk dat je mijn recept hebt bewaard. Ik wens je er veel succes mee. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 26-08-2020

Heerlijk dit eenvoudige receptje, ik zet het alvast in mijn kookboek. Bedankt ... Margrit

Lammy1954 avatar
Lammy1954 11-04-2014

Lijkt me een heerlijk hapje. Groetjes Lammy

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 10-04-2014

Favoriet gezet.Dank je wel voor ook dit recept.Heerlijk.Gr.Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten