Tapas: Spaanse gevulde champignons
- Spaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-04-2014
Een heerlijk en makkelijk tapas gerecht. Eenvoudig en snel voor te bereiden. Ideaal in combinatie met meerdere tapas gerechten. De Serrano ham en de Manchego kaas maken het tot Spaanse champignons.
TIP: Ook lekker als amuse of borrelhapje.
Ingrediënten 5 personen
5 reuze champignons50 gram Serrano ham
50 gram Manchego kaas
5 zongedroogde tomaatjes
2 lente uitjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 152,65 kcal |
Koolhydraten | 10,66 g |
Eiwitten | 9,23 g |
Vetten | 7,52 g |
Voorbereiding
borstel de champignons schoon en haal het steeltje eruit zodat er een bakje ontstaat
snij de ham, kaas, tomaatjes en lente ui fijn
Bereidingswijze
bak de champignons even om en om in een koekenpan (4 minuten)
haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaal
vul de champignonhoedjes met het mengsel van ham, kaas, tomaatjes en lente ui
bak dit in een voorverwarmde oven 10 tot 15 minuten (150 graden)
Laatste reacties
Hoi Margrit. Wat leuk dat je mijn recept hebt bewaard. Ik wens je er veel succes mee. Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_
Heerlijk dit eenvoudige receptje, ik zet het alvast in mijn kookboek. Bedankt ... Margrit
Lijkt me een heerlijk hapje. Groetjes Lammy
Favoriet gezet.Dank je wel voor ook dit recept.Heerlijk.Gr.Ineke