1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Saus
  5. Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus

Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus

Door: wilmiewillemse

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-04-2014

Ingrediënten 8 personen


500 gram gehakt (half om half)
broodkruim of paneermeel
1 ei
1 el tomatenpuree
half bosje koriander
1 tl kummel
1 teen knoflook
peper & zout

voor de saus:

250 ml gepureerde tomaten (tomato fritto)
2 lente uitjes
halve Spaanse peper
1 teen knoflook
1 tl suiker
2 el olijfolie
zout


Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus
Tapas: Spaanse gehaktballetjes (Albondigas) in pikante saus

Dit mag niet ontbreken op een tapas tafel. Eenvoudig en toch altijd lekker want (bijna) iedereen lust het. De saus maakt het helemaal compleet. Succes is verzekerd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kneed alle ingredienten goed door elkaar en maak er balletjes van
verhit olijfolie in een pan en bak daarin de balletjes ongeveer 20 minuten
verhit olie in een andere pan en fruit daarin de fijngesneden knoflook, Spaanse peper en de lente ui
na 5 minuten voeg je de tomaten puree en suiker toe
laat het geheel nog 10 tot 15 minuten smoren op een klein pitje
maak indien nodig op smaak met zout
warm serveren

Serveertip

Je kunt ervoor kiezen om de saus apart van de balletjes te serveren maar natuurlijk is het ook lekker om het samen te serveren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top