Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

  • Spaans,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-04-2014
  • Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

  • Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

  • Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

    Tapas: Tortilla met Serrano ham en Chorizo

Geen tapas is compleet zonder een heerlijk aardappelgerecht. Niet alleen aardappel maakt deze tortilla zo lekker, de Serranoham en de Chorizo maken het extra lekker. Je kunt het natuurlijk op de originele manier in een koekenpan maken. Echter veel makkelijker is het om alles in een ovenschaal te doen en om het daarna in de oven te schuiven. Je hoeft alleen de tijd in de gaten te houden voor de rest heb je er geen omkijken meer naar.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

  • 500 gram aardappels in dunne plakjes
  • 10 eieren
  • 2 grote uien
  • 100 gram Serrano ham
  • 100 gram Chorizo
  • halve kop olijfolie
  • zout

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


  • aardappelen en uien in dunne schijfjes in een matig hete pan met olie baken (zout naar smaak toevoegen)
  • daarna in een vergiet uit laten lekken
  • de ham en Chorizo in stukjes snijden (houd wat achter voor de garnering) en samen met de eieren kloppen
  • de gebakken aardappelen met ui toevoegen en alles goed door elkaar mengen
  • doe alles in een goed ingevette ovenschaal en garneer met de achtergehouden stukjes ham en Chorizo
  • zet de schaal in de oven en bak het geheel 30-35 minuten op 180 graden

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 10-04-2014

Ook al weer zo'n lekkernij.Dank je.Gr.Ineke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten