1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Garnalen
  6. Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze

Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-04-2014

Ingrediënten 2 personen


500 gr verse groene asperges
10 verse black Tiger garnalen of reuzen scampi
3 teentjes knoflook, geperst
2 cm verse gember, geraspt
2 sjalotten, fijn gehakt
1 el oestersaus
1 el vissaus (nam pla)
1 el lichte sojasaus
Snufje suiker
100 ml kippenbouillon
1 tl maizena
2 el wokolie


Verder heb je nodig


Wok


Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze
Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze
Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze
Groene asperges met grote garnalen op Thaise wijze

Lente is aspergetijd. Witte, verse Hollandse hebben we al 4x gegeten en kan er geen genoeg van krijgen. De verse groene wil je dan toch ook proeven. Witte asperges die groeien onder de grond, daarom zijn ze wit en groene schieten door boven de grond. Zodra de stengels het licht zien worden ze groen. Groene asperges moet je wokken want dan krijg je hemelse gerechten en dit gerecht is er eentje van! Dit kun je gerust serveren met Pasen. Dit is supersmullen en ongelooflijk super lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Garnalen nemen, pel ze en snijd de kop eraf. Maak inkeping in de rug en verwijder darmpje (dat zwarte sliertje) of vraag de visboer. Groene asperges wassen en de onderkant schillen. Snijd de stelen dwars in stukken van ongeveer 5 cm. Sjalotten fijn hakken, knoflook persen en gember raspen. De helft van de knoflook en de helft van de gember in de wok doen samen met rauwe garnalen met een eetlepel olie. Enkele minuten roerbakken en uitnemen. Natuurlijk proef je een paar van die hemelse garnalen. Nog een el olie in de wok, de rest van de gember, knoflook en de sjalotten. Dan asperge stelen erbij en op hoog vuur ongeveer 2 minuten roerbakken. Afblussen met bouillon en hoog op smaak brengen met vissaus, oestersaus, sojasaus, snufje suiker en eventueel nog een snufje zwarte peper. Garnalen weer bijvoegen en goed warm laten worden en smullen geblazen! NB. In kleinere porties is dit ook een super voorgerecht !!!

Serveertip

Kook er witte jasmijnrijst bij (fijne korrel). Doe gekookte rijst in een klein kopje en keer om op het bord voor een leuke presentatie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (10)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top