1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Kippensoep
  5. Tom Kha Kai (Thaise kippensoep met kokosmelk)

Tom Kha Kai (Thaise kippensoep met kokosmelk)

  • Thais, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-04-2014

Ingrediënten 4 personen


400 gram kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
2 blikjes kokosmelk
6 cm gemberwortel
6 cm laoswortel
2 serehstengels
6 kaffir limoenblaadjes
1 chilipeper
2 kippenbouillonblokjes
1 doosje champignons
1 liter water
1 scheutje vissaus
1 schepje suiker
1 limoen
1 bosje koriander



Deze Thaise kippensoep met kokosmelk is een heerlijk voorgerecht, maar met rijst of noedels makkelijk om te toveren tot een gevulde maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in lange dunne plakken. Snipper de uien, knoflook, chilipeper en limoenblaadjes. Schil de gember en laos en snijd in plakken van 0,5 cm. Maak de champignons schoon en snijd ze in 4en. Kneus de serehstengels en leg er een knoop in. Zo geven ze veel smaak af.

Bereidingswijze

Fruit de uien, knoflook, chilipeper, citroengras, limoenblad, laos en gember aan in een grote soeppan. Voeg de kipfilet en champignons toe en bak dit even mee. Blus het geheel af met 2 blikjes kokosmelk en 1 liter water. Voeg de 2 bouillonblokjes toe en laat het een kwartiertje pruttelen. Voeg een scheutje vissaus en een schepje suiker naar smaak toe. Schep de soep in kommen en garneer met een schijfje limoen en verse korianderblaadjes.

Serveertip

Het is ook heel lekker om aan het einde van de kooktijd een paar grote garnalen toe te voegen. Dit geeft de soep net weer een andere twist!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneSeur


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YvonneSeur
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top