Stroopwafeltaart

Taart uit het Allerhande boekje, na uitproberen heb ik het recept wat aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
35 g bloem
3 eieren, gesplitst
350 ml melk
1 vanillestokje
65 g suiker
16 ministroopwafels (zakje 200 g)
4 stroopwafels, grofgesneden
100g volkorenbiscuits
60 g boter
500 ml slagroom
6 blaadjes gelatine
2 zakjes vanillesuiker
1/2 fles karamelsaus (a 200 g)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de bloem met de eidooiers in een grote kom. De eiwitten worden niet gebruikt. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, laat het bovenste puntje vastzitten. Schraap de merg eruit. Breng in een steelpan de melk met de vanillemerg en het vanillestokje aan de kook. Schenk al roerend beetje bij beetje bij het eimengsel.
Giet het mengsel in de steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 3 min. op laag vuur doorkoken. Voeg de suiker toe en roer tot deze is opgelost. Giet het mengsel (banketbakkersroom) in een lage schaal en laat afkoelen.
Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Snijd 1/4 van de onderkant van de ministroopwafels en houd apart. Zet de ministroopwafels met de snijkant naar onderen rechtop tegen de rand van de springvorm.
Verkruimel in de keukenmachine de overgebleven stukjes ministroopwafel, de grofgesneden stroopwafels en de volkorenbiscuits. Smelt de boter in een steelpan en meng door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm 20 min. in de koelkast om de bodem te laten opstijven.
Verdeel 5 el banketbakkersroom over de taartbodem en zet terug in de koelkast.
Leg de gelatineblaadjes in koud water en laat 10 minuten weken. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf met de vanillesuiker. Houd een klein scheutje slagroom ongeklopt achteruit om de gelatine in op te lossen. Vul de spuitzak met de helft van de slagroom en leg in de koelkast.
Warm het scheutje slagroom op en los hier de uitgeknepen gelatine in op.
Spatel de rest van de slagroom door de rest van de banketbakkersroom en roer hier de opgeloste gelatine door. Schep in de taartvorm en verdeel gelijkmatig. Verdeel de karamelsaus over de bovenkant van de taart. Spuit voor het serveren met de spuitzak toefjes slagroom langs de rand van de taart.

Bron

Allerhande

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sippiex avatar
sippiex

Doorsturen

Home Recepten