Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Curry
  5. Romige Thaise groene curry met spinazie, erwtjes en abrikoze

Romige Thaise groene curry met spinazie, erwtjes en abrikoze

Door: natuurtje

  • Thais
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2014

Ingrediënten 2 personen


- 2 eetlepels Thaise groene currypasta
- 200 gram spinazie (vers)
- eventueel: 200 gram kastanjechampignons, in stukken
- 200 gram doperwtjes (diepvries)
- 100 gram gemengde rauwkost (bijv. kool/wortel/paprika)
- 100 gram gedroogde abrikozen, in stukjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 rode ui, grof gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el suiker
- limoensap
- 150 gram witte rijst (of roerbakrijst)



Lekkere pittige thaise curry, waarin de pittigheid gebalanceerd wordt door kokosmelk en zoete abrikozen en doperwtjes.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de ui ongeveer 4 minuten. Bak dan de knoflook 30 seconden mee en vervolgens de currypasta 30 seconden. Als je geen roerbakrijst maar gewone witte rijst gebruikt, kook deze dan ondertussen.

Roerbak de champignons ongeveer 5 minuten, voeg dan de overige groente, de kokosmelk, de abrikozen, de suiker en het limoensap toe.

Indien je roerbakrijst gebruikt, kun je het nu ook toevoegen aan de wok, aangevuld met 100 ml water.

Laat het gerecht 5 tot 10 minuten koken tot het een mooie consistentie heeft en serveer met de rijst.

Serveertip

Garneer met koriander en geef er bijvoorbeed een fruitsalade bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van natuurtje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top