Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2014
  • Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

    Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

    Ovenschotel schol filet, asperges en garnalensaus

Mmmm verse witte asperges zijn zo al lekker in het voorjaar, dus flink van profiteren. Het liefst heb ik ze met iets lekkers uit de zee en wel omdat je daar de allerlekkerste combinaties mee kunt maken. Ik heb dit gerecht gemaakt afgelopen zaterdagavond en we hebben heerlijk gesmuld. Deze kun je zo op de kaart zetten in een restaurant in het aspergeseizoen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr Hollandse garnalen
12 verse Noordzee schol filets
800 gr verse dunne witte asperges
1 glas droge witte wijn
1 klein bekertje slagroom
1 el vers gesnipperde dille
Vers geperst citroensap
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
60 gr roomboter
Bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, ovenschaal

Bereidingswijze

Asperges wassen, uiteinden eraf en schillen. snijden Verse scholfilets wassen, droogdeppen met keukenpapier, peper, zout en citroensap erop. Roomboter verhitten in een pan, schol filets door bloem halen en kort krokant aanbraden. Ovenschaal nemen, licht invetten met boter en de gebakken schol erin leggen. Verdeel daar bovenop de asperges. Maak nu snel saus. Witte wijn mengen met de room, garnalen erdoor mengen, verse dille erdoor, even proeven en desnoods iets hoger op smaak brengen met een snufje zout en peper. Verdeel saus gelijkmatig over vis en asperges. Zet in een voorverwarmde heteluchtoven op 190 graden en bak snel in ongeveer 10 minuten gaar. Simpel kan zo lekker zijn !

Serveertip

Eet met warm zuurdesembrood, ciabatta of vers liefde en passie brood van AH want die saus is heerlijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 19-05-2017

Vandaag weer eens gemaakt en van genoten!!

Cecileg avatar
Cecileg 25-04-2016

@professoroud Je zou ook nog dragon of kervel kunnen proberen. Smaakt allebei ook goed bij asperges en vis. Lieve groet Cecile

professoroud avatar
professoroud 24-04-2016

O wat is dit smullen!! Een feestelijk maal op deze zondag. Ik heb de asperges ook eerst voorgekookt en ik hou echt niet van dille ook al weet ik dat dit echt bij vis hoort. Ik heb wat persillade erdoor gedaan. We hebben genoten!!

professoroud avatar
professoroud 24-04-2016

O wat is dit smullen!! Een feestelijk maal op deze zondag. Ik heb de asperges ook eerst voorgekookt en ik hou echt niet van dille ook al weet ik dat dit echt bij vis hoort. Ik heb wat persillade erdoor gedaan. We hebben genoten!!

jiwi avatar
jiwi 19-04-2014

Echt een paasgerecht! Ga ik morgen maken. Bedankt.

ArualB avatar
ArualB 15-04-2014

Het water loopt me in de mond, meegenomen dus! Dank je wel

estherbakermans avatar
estherbakermans 14-04-2014

hallo alex vandaag gemaakt ondanks een flinke griep en weinig eetlust was het heerlijk dus toch de nodige vitamine binnen gekregen echt voor herhaling vatbaar gr esther

ger1958 avatar
ger1958 13-04-2014

Vandaag dit heerlijke recept gemaakt en het was echt smullen !! Ik had wat dikkere asperges die ik wel eerst even hebt voorgekookt. Alex bedankt.

estherbakermans avatar
estherbakermans 12-04-2014

hallo alex ik heb toevallig net asperges gekocht en ben een visliefhebber dus ik ga dit zeker maken gr esther

Nathalia3 avatar
Nathalia3 07-04-2014

Lijkt me heerlijk alleen hier nog geen asperges te krijgen. Ik bewaar deze.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten