Drie soorten gevulde eieren
- Fusion, Borrelhapje
- 20-30 min.
Verschillende gevulde eiren.
leuk voor bij de paasbrunch, of als lekker hapje.
Ingrediënten 4 personen
~~Basis gevulde eieren
6 eieren
1 el mayonaise
1 tl gladde mosterd
1 bos bieslook
Gevulde eieren met gerookte zalm
1 stengel bleekselderij
1 augurk
50 g gerookte zalm
Gevulde eieren met parmaham
50 g parmaham
2 zongedroogde tomaatjes
1 tl kappertjes
Gevulde eieren met mierikswortel
1 tl mierikswortelpuree
1 bakje tuinkers
cayennepeper
Benodigdheden
spuitzak met gekarteld spuitmondje
keukenpapier
Voorbereiding
Breng de eieren in een pan met wateraan de kook. Kook de eieren op het moment dat het water kookt 8 minuten. Giet de eieren af, laat ze schrikken in koud wateren pel de eieren.
Bereidingswijze
Halveer de eieren en lepel het eigeel er voorzichtig uit. Prak het eigeel fijn met een vork, meng de mayonaise en de mosterd erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de bieslook heel fijn en meng door de basis voor de gevulde eieren. Verdeel de basis voor de gevulde eieren in drie gelijke porties en verdeel het gekookte eiwit over een feestelijk bord.Gevulde eieren met gerookte zalm
Schil en snijd de bleekselderij in hele fijne blokjes. Snijd de augurk in hele fijne blokjes. Meng de bleekselderij en augurk door een derde van de basis. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Verdeel de gerookte zalm erover.Gevulde eieren met parmaham
Bak de parmaham krokant in een droge koekenpan. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en door een derde van de basis. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Steek er de krokante parmaham in en garneer met wat kappertjes.Gevulde eieren met mierikswortel
Meng de mierikswortelpuree door een derde van de vulling. Schep de vulling in een spuitzak met gekarteld spuitmondje en spuit toefjes vulling in 4 uitgeholde eiwitten. Garneer met een toefje tuinkers en cayennepeper.
Bron
24 kitchen
Serveertip
Op een mooie schaal serveren.