Griekse scrambled eggs (roerei) met feta
- Grieks, Ontbijt
- 0-10 min.
Mmmm dit is een heerlijk ontbijtje op zondag, maar doet het nog veel leuker op de paas brunch. Met eieren kun je een hoop variatie neerzetten, zie onder. Leuk met Pasen, snel te maken en super lekker.
Ingrediënten 4 personen
2 tros tomaten1 klein uitje
6 verse eieren
50 gr gerookte bacon
175 gr verse feta
1 tl olie of boter
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 289,41 kcal |
Koolhydraten | 4,29 g |
Eiwitten | 18,55 g |
Vetten | 21,78 g |
Benodigdheden
Wok
Bereidingswijze
Eieren in een schaal doen en goed door elkaar klutsen. Tomaten, ui, plakjes bacon en de feta in blokjes hakken. Olie of boter in de wok doen en heet laten worden. Gesnipperde ui, bacon en tomaten 2 minuten roerbakken, feta blokjes erbij en ei mengsel erbij. 5 minuten door wokken tot ei is gestold en op de juiste smaak brengen met peper en zout. Warm op brood serveren en smullen.
KOOKTIP: wil je TURKS roerei, vervang bacon dan door gesnipperde Sucuk, pikante Turkse knoflook worst ;) :P
Serveertip
Lekker op brood, met toast of warm vers stokbrood.