Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2014
  • Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

    Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

    Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

  • Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

    Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

    Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels

Gebakken eendenborst, gelakt met soja op oosterse noedels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eendenborsten
4 eetl sojasaus
200 g afgekookte noedels
bosje lente-ui, in dunne ringen
50 g wortel, in reepjes
1 theel koriander, fijngehakt
1 theel gembersiroop
2 eetl oestersaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1012,42 kcal
Koolhydraten 52,15 g
Eiwitten 59,94 g
Vetten 62,59 g

Bereidingswijze

Snijd de eendenborst op de vetkant diagonaal in. Herhaal dat vanaf de andere kant zodat er ruitjes ontstaan. Let op: snijd de vetkant niet zo diep in dat u het vlees raakt. Bak de eendenborst in de pan eerst op de vetkant langzaam uit zodat hij mooi goudbruin ziet. Daarna de andere kant. Sprenkel dan de sojasaus over de vetkant en zet de eendenborsten met de vetkant naar boven gedurende tien minuten in een oven van 160C. Bak intussen de lente-ui en de wortel glazig in wat olijfolie. Voeg de noedels, koriander, gembersiroop en de oestersaus toe.
Serveer de eendenborst in mooie dunne plakken over de noedels heen. Garneeer eventueel met gehakte koriander.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten