1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Sashimi
  6. Sashimi

Sashimi

Door: Kikkoman

  • Japans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2014

Ingrediënten 4 personen


200 g verse zalmfilet, in ca.20 blokjes
200 g verse tonijnfilet, in ca. 20 blokjes
150 ml. sojasaus
wasabi (hete Japanse mierikswortelcre)



Superverse zalm en tonijn met sojasaus en wasabi.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de zalm en de tonijn in blokjes van ca. 2 bij 2 cm. Leg op vier borden 5 blokjes zalm en 5 blokjes tonijn. Serveer de sojasaus en wasabi erbij in aparte bakjes. Let op: wasabi is erg heet en alleen lekker als u eerst de vis in de sojasaus doopt en daarna een mespuntje van de wasabi toevoegt.

Serveertip

Serveertip: Chop sticks horen officieel bij dit gerecht, maar men mag natuurlijk ook met mes en vork eten.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top