Gehaktballetjes voor bij de borrel
- Borrelhapje
- 10-20 min.
Heerlijke gehakballetjes voor bij de borrel!
Kan uiteraard ook gegeten worden bij het avondeten.
Ingrediënten 4 personen
400 gram gehakt1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (komijn)
1 tl knoflookpoeder (kan vervangen worden door 1 teentje knoflook)
1 tl cayennepeper
1 tl laos
Zout naar smaak
1 ei
paneermeel
Olie of boter om ze in te bakken
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 283,52 kcal |
Koolhydraten | 1,97 g |
Eiwitten | 20,92 g |
Vetten | 21,20 g |
Voorbereiding
Meng door het gehakt met alle kruiden en voeg een (klein) ei en paneermeel toe.
Draai balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het gehakt en zet ze nog een half uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.
Bereidingswijze
Verhit in een koekenpan olie en bak hierin de gehaktballetjes in een paar minuten rondom bruin.
Zet het vuur nu zachter en laat ze in ongeveer 10 a 15 minuten gaar worden.
Serveren met satesaus of zoete chilisaus
Het is ook lekker om eens een gesnipperde ui door het gehakt te mengen!
Eet smakelijk!