Gehaktballetjes voor bij de borrel

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Gehaktballetjes voor bij de borrel

    Gehaktballetjes voor bij de borrel

    Gehaktballetjes voor bij de borrel

Heerlijke gehakballetjes voor bij de borrel!
Kan uiteraard ook gegeten worden bij het avondeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram gehakt
1 tl paprikapoeder
1 tl nootmuskaat
1 tl ketoembar (koriander)
1 tl djinten (komijn)
1 tl knoflookpoeder (kan vervangen worden door 1 teentje knoflook)
1 tl cayennepeper
1 tl laos
Zout naar smaak
1 ei
paneermeel

Olie of boter om ze in te bakken
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 283,52 kcal
Koolhydraten 1,97 g
Eiwitten 20,92 g
Vetten 21,20 g

Voorbereiding

Meng door het gehakt met alle kruiden en voeg een (klein) ei en paneermeel toe.
Draai balletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het gehakt en zet ze nog een half uur in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan olie en bak hierin de gehaktballetjes in een paar minuten rondom bruin.
Zet het vuur nu zachter en laat ze in ongeveer 10 a 15 minuten gaar worden.

Serveren met satesaus of zoete chilisaus

Het is ook lekker om eens een gesnipperde ui door het gehakt te mengen!

Eet smakelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Carola1976 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten