Thaise kipkoekjes voor bij de borrel

  • Thais, Borrelhapje
  • 30-60 min.

Een heel lekker en heel makkelijk borrelhapje! Op verjaardagen en feestjes krijg ik altijd hele goede reacties op deze Thaise kipkoekjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
1 kilo kipfilet
2 kipbouillonblokjes
10 kaffir-limoenblaadjes
1 pond sperziebonen
3 bosuitjes
5 eetlepels rode curry pasta
5 eieren
1 scheutje vissaus
2 flessen zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maal of snijd de kipfilet zo fijn mogelijk. Doe het kipgehakt in een grote mengkom. Voeg de curry pasta toe en meng het geheel goed. Snijd de sperziebonen en de bosuitjes in fijne ringen. Snijd de limoenblaadjes in kleine stukjes. Voeg de speziebonen, bosuitjes en de limoenbladsnippers toe aan de kip en meng goed door elkaar. Roer de eieren los met de de fijn geknepen bouillonblokjes en een scheutje vissaus en meng met de kip. Roer alles goed door zodat alle ingredienten gelijkmatig door het mengsel zijn verdeeld.

Bereidingswijze

Verhit de zonnebloemolie in een grote wok. Test met een klein stukje brood of de olie heet is. Vorm met natte handen koekjes van het kipmengsel en laat ze in de hete olie glijden. Per lichting kunnen er ongeveer 5 koekjes in de wok zonder dat de olie te veel afkoelt. Keer de koekjes na ongeveer 3 minuten om zodat ze aan beide kanten mooi bruin kunnen bakken. Als de koekjes aan beide kanten mooi bruin zijn kunnen ze uit de wok en uitlekken op een bord met keukenrol. Dek de koekjes af met folie om ze warm te houden. Herhaal dit tot het mengsel op is.

Serveertip

Ik serveer deze kipkoekjes altijd op een grote schaal met verschillende dipsausjes zoals zoete chilisaus en limoenmayonaise (zie mijn receptenboek). Dit staat extra feestelijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

YvonneSeur avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten