Romige tagliatelle met garnalen, hamreepjes en courgette
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 02-04-2014
Vandaag heb ik weer eens een - MAAK JE KOELKAST LEEG - recept gemaakt en wij hebben gesmuld. Het is gemakkelijk en snel klaar. Ik heb het voor twee personen gemaakt maar de hoeveelheden kunnen uiteraard vermeerderd worden. Dit recept zal ik beslist meer gaan maken.Een simpele salade met een lekkere dressing erbij smaakt altijd lekker.
Ingrediënten 2 personen
200 g tagliatelle (of meer als je een grote eter bent).2 el olijfolie.
2 teentjes knoflook.
100 gram voorgekookte garnalen (diepvries).
100 gram hamreepjes (kant en klaar of zelf gesneden).
1 kleine courgette.
100 gram doperwtjes (diepvries).
1 bekertje creme fraiche ( 200 gram).
1 citroen.
Handje verse peterselie.
Zout/peper naar smaak.
Serveren met eventueel sla, komkommer en wat tomaatjes en een dressing.
DRESSING;
Een deel witte wijn azijn.
Drie delen olijfolie extra vierge.
Klein teentje knoflook uitgeperst.
Eventueel 1 theelepeltje honing.
Wat zout en peper naar smaak.
Benodigdheden
Grote pan. Vergiet. Kaasschaaf. Wok of koekenpan. Rasp, Citroenpers. Keukenpapier/Bord.Voor eventuele dressing; Klein potje/bekertje met deksel.
Bereidingswijze
1.Doe Tagliatelle in de pan met het kokende water en kook 2 minuten korter dan op het pak staat.
2.Voeg de courgettelinten en de bevroren doperwtjes de laatste minuut aan de pasta toe en giet af in vergiet.
3. Ondertussen de olie verhitten en de knoflook voor 2 minuten zachtjes fruiten.
4.Voeg garnalen en de hamreepjes toe, roer voor 1-2 minuten, zet het vuur uit.
5.Voeg dan citroenrasp + sap toe en roer door.
6.Giet de creme fraiche in de pan van de tagliatelle.
7.Voeg Tagliatelle/courgette/ doperwten mengsel toe.
8.Dan het garnalen/ham/knoflook mengsel/Nog 1 minuutje op het vuur goed doorroeren.
9. Direct serveren met wat versgemalen peper enfijngesneden peterselie.
SALADE
Pluk en scheur wat slablaadjes, snij dunne plakjes komkommer en tomaatjes doe in een schaal. Vlak voor het serveren giet je het olie/azijnmengsel over de salade en meng goed en proef.
Serveertip
Een eenvoudige salade.
Laatste reacties
Ook dit lekkere recept heb ik meegenomen, bedankt, Margrit
Hoi hoi, gisteren dit klaar gemaakt. Het was in 1 woord geweldig. Groetjes Kokkie.
Lekker gerecht.Een halve citroen gebruikt omdat ik denk dat het voor mij anders wat te zuur wordt.
Louise, bij deze zou een berichtje hebben gestuurd is er bij in geschoten, we hebben het recept van de week gemaakt en het was de moeite waard manlief heeft enorm lekker gegeten, recept wordt zeer op prijs gesesteld en is voor ons een blijvertje in het menu, groetjes Jeannette
Hoi Louise, ook ik zag het recept gisteren voorbijkomen en dacht dat is een heerlijk maaltje voor vanavond (gisteren dus). Het was heerlijk, maar een volgende keer vervang ik de hamblokjes ook door garnalen. Ik begrijp dat jij je koelkast aan het leegmaken was dat je die daarom gebruikt had. Ga ik zeker vaker maken! Lieve groet Cecile
Ha Louise, kwam dit recept tegen, ga het vanavond maken verheug me er enorm op
Louise ik heb geprobeerd je recept te plaatsen want het lijkt me heerlijk om het eens te proberen ik weet echter niet of het me gelukt is want ken de nieuwe smul nog niet zo goed, in ieder geval bedankt dat je het hier plaatste.