Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-04-2014
  • Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

  • Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

  • Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

    Heerlijk Italiaans stoofvlees van rund

Dit is erg lekker stoofvlees en botermals. Het zit vol smaken en ietwat aromatisch door al die lekkere kruiden. Smaakt heerlijk met tagliatelle of met romige aardappelpuree met wat truffelolie. Echt een feestmaaltijd. Lekker in de winter, maar ook in de zomer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo sucade of runderriblappen
Zeezout
Vers gemalen zwarte peper
Bloem
Boter
Olijfolie
1 tl piment
Handje kruidnagels
3 laurierblaadjes
2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten
4 uien
1 rood pepertje
1 tl rozemarijn
1 tl tijm
Halve tl salie
300 ml rode Italiaanse wijn (Chianti)
700 ml warme runderbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoofpan of slowcooker

Bereidingswijze

Neem runderlappen en doe er peper zout en bloem op. Uien in halve ringen snijden, knoflook fijn snijden. Boter, knoflook met olijfolie in een pan en heet laten worden. Lapjes rondom bruin braden en dichtschroeien want zo blijven ze lekker mals. Dan afblussen met rode wijn en runderbouillon totdat het mooi onder staat. Laurier, kruidnageltjes, piment en een gesnipperd rood pepertje zonder zaad toevoegen. Laat anderhalf uur stoven op laag vuur. Dan de gepelde tomaten toevoegen, tijm, rozemarijn, salie en uien erbij en laat nog een uur stoven. Proef de saus, die is al gebonden door gebruik van bloem en breng, indien nodig, nog hoger op smaak met wat zout en peper. Laat dan nog even stoven want die geuren zijn heerlijk. Ik doe 3 uur stooftijd want dan is het vlees lekker zacht, super mals en heerlijk.

Serveertip

Lekker met tagliatelle of met romige aardappelpuree met een scheutje truffelolie. De lekkere saus doet de rest.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten